Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ


Από το Σεμνό & Ταπεινό
Πραγματικά, το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά αποτελεί την πλέον ληστρική επιδρομή έναντι των μισθωτών από καταβολής αυτού του “wannabe” Κράτους (συγχωρήστε με δια την Αγγλικήν, αλλά θέλω να γίνομαι κατανοητός από τον Prime Minister George – είμαι βέβαιος ότι αποτελεί φανατικό αναγνώστη της Mysterious Team).
Δε λέω … Οι ΔΕΚΟ και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, εν γένει, συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ, έχουν από μακρού χρόνου καταντήσει εκτροφεία τεμπέληδων, αργόσχολων, αργόμισθων, αντιπαραγωγικών κηφήνων.
Ωστόσο, ο σαρωτικός τρόπος, με τον οποίο κόβονται μισθοί μέχρι και 25%, είναι πραγματικά ισοπεδωτικός και κοινωνικά άδικος.
Εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (στενό και ευρύτερο) τομέα, ίδιοι. Δεν μπορείς, μαζί με τα ξερά, να καις και τα χλωρά.
Όπως όλοι μας έχουμε πέσει επανειλημμένα, στις συναλλαγές μας με δημόσιες υπηρεσίες, σε ανάγωγους και άξεστους υπαλλήλους, έτσι έχουμε συναντήσει και υποδειγματικούς υπάλληλους που εργάζονται με ζήλο και ευσυνειδησία, πολλές φορές μάλιστα κάνοντας και τη δουλειά των παραπάνω (έχουμε γράψει σχετικό άρθρο από προσωπική εμπειρία παλαιότερα).
Συνεπώς, γιατί να τιμωρούνται (διότι περί τιμωρίας πρόκειται), αυτοί οι άνθρωποι, επειδή τυχαίνει να παίρνουν πάνω από 1.800 ευρώ το μήνα;
Πώς είναι δυνατόν να σβήνεις με μια μονοκονδυλιά την πορεία μιας ζωής, τους κόπους, τον προγραμματισμό που κάνει ο καθένας κ.ο.κ.;
Βεβαίως, η αδικία αυτή έχει βαθύτερα αίτια, που ανάγονται στη λαϊκίστικη αντίληψη άσκησης της πολιτικής που επέβαλε ο Ανδρέας από το ’81 και εντεύθεν, στην λογική της ισοπέδωσης υπό τον ψευδεπίγραφο μανδύα της ισότητας και των κακώς εννοούμενων κεκτημένων που επέβαλαν τη λεγόμενη «μετριοκρατία» (κατ’ άλλους δικτατορία των μετρίων) και, σε κάθε περίπτωση, στην πάγια άρνηση των συνδικαλισταράδων, για τακτή αξιολόγηση του εργατικού δυναμικού.
Αφού, λοιπόν, δεν έχεις αξιολόγηση, αφού δεν ξεχωρίζεις την ήρα από το στάρι, αναπόφευκτα θα πληρώσουν όλοι το μάρμαρο αδιακρίτως ικανοτήτων, δεξιοτήτων, εργατικότητας και αποτελεσματικότητας. Άρα, πέφτεις εσύ στον λάκκο που έσκαψες τα προηγούμενα χρόνια.
Διερωτώμαι, παρά ταύτα, τι θα είχε συμβεί στη χώρα αν τα μέτρα αυτά τα έπαιρνε μία δεξιά κυβέρνηση …. Εεεεε;
Υ.Γ.: Συγχαρητήρια στον Ευρωπαίο – Πρεσβευτή μας ΠΑΟ. Η φετινή πορεία επισκιάζει ακόμα και την περίφημη εφτάρα. Γι’ αυτό μη μας σκοτίζετε άλλο τα συκώτια. Επίσης πολλά μπράβο για την ισοπαλία που κατέκτησε στην Τρίπολη. Πάντα τέτοια και ...Άντε γειά.
Σεμνός & Ταπεινός