Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα...

Από τον Ερυθρό Δευκαλίωνα
Πώς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου σε αυτή την χώρα;
Την χώρα που η λέξη παράλογο έχει χάσει τη σημασία της, η διαστρέβλωση γίνεται επί 24 βάσης και η ψευτολεζάντα είναι αποτέλεσμα της μη ρίψης ζαρζαβατικών, για να μην πω τίποτα χειρότερο και θεωρηθώ ακραίος στον κάθε πουθενά, βολεμένο, τυχάρπαστο που θέλει να πουλήσει πνεύμα και πολιτισμό. 
Και εξηγούμε. Έγινε την Κυριακή στον πολύπαθο Άγιο Παντελεήμονα συναυλία που διοργανώθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή του Νταλάρα (α ρε Πανούση...), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, α, και της αγαπημένης μου υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου!!!
Εκδήλωση «αλληλεγγύης, ανεκτικότητας και κοινωνικής σύγκλισης» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο Πρόεδρος του Μεγάρου Αθηνών Ιωάννης Μάνος!!!!
Αντιρατσιστική την χαρακτήρισαν οι πάντες. Και οι κάτοικοι που πήγαν να διαμαρτυρηθούν, λόγω και των υψηλών προσκεκλημένων φάγανε ξύλο από τα ΜΑΤ.
Δηλαδή δεν φτάνει που τους κλέβουνε, τους τρομοκρατούνε και μάλιστα υπάρχουν πολλές απόπειρες ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ εναντίον τους, τώρα με εντολή του υπουργείου (;) τρώνε και ξύλο από τα ΜΑΤ.
Αλλά έτσι είναι, η τσάμπα μαγκιά και το "πουλάω πολιτισμό" είναι το χαρακτηριστικό των ανθρώπων "και καλά του πολιτισμού", των πολιτικών και τώρα με τον Ιερώνυμο και της Εκκλησίας.
Θα τους παράδεχόμουνα, αν αντί για χαζοσυναυλίες, πουλάγανε τα υπάρχοντά τους, αγοράζανε όσα σπίτια θέλανε στον Αγ. Παντελεήμονα γι' αυτούς και τις οικογένειές τους και μένανε εκεί καθημερινά. Να δουν την γλύκα χωρίς προστασία από 1.000 αστυνομικούς και ο Πρόεδρος κ. Κάρολος και ο Νταλάρας που είναι Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Α ρε, πως εξηγούνται ορισμένα πράγματα.
Και πάμε τώρα στον Αρχιεπίσκοπο.
Να ξεκαθαρίσω ότι οι σχέσεις μου με την εκκλησία είναι ανύπαρκτες έως εχθρικές.
Όταν είχε χριστεί Αρχιεπίσκοπος έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο Σταύρο Θεοδωράκη και τους ''Πρωταγωνιστές''.
Εκεί όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, ποια είναι η άποψή του για το μεταναστευτικό, υπέπεσε στο εξής ολίσθημα:  ''Όπως είχαν πει και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, όσοι μετέχουν της ελληνικής(ημετέρας) παιδείας είναι Έλληνες''. Το ίδιο είχε πει και ο Σαμαράς σε μια συνέντευξή του, αλλά κάποιος του το σφύριξε ότι είναι λάθος και το μάζεψε μετά.
Και λέω εγώ τώρα, είναι δυνατόν κύριε "πολυπολιτισμικέ" και "υπερευαίσθητε" με τους μετανάστες Αρχιεπίσκοπε, να μην γνωρίζεις ότι αυτά που λες είναι λάθος;
Το "όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας" είναι από τον "Πανηγυρικό" του Ισοκράτη, αλλά σκοπίμως δεν αναφέρεται όλο το απόσπασμα, που εν ολίγοις λέει ότι τόσο μεγάλοι ήμασταν (τότε), που όσοι βάρβαροι (ξένοι) σπούδαζαν ελληνικά ΝΟΜΙΖΑΝΕ ότι ήταν Έλληνες...
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι, ότι ο ίδιος ο "Πανηγυρικός" είναι ολόκληρος αφιερωμένος στο πως οι Έλληνες πρέπει να σταματήσουν τις μεταξύ τους διαμάχες και να εκστρατεύσουν κατά των Βαρβάρων και να τους κάνουνε δούλους διά της βίας...
Προσέξτε, και "για να τους εκδικηθούμε και για να τους ξαναντροπιάσουμε και να τους πάρουμε και ΟΛΟ τον πλούτο".
"Ωραίο" παράδειγμα έφερε ο Αρχιεπίσκοπος, όπως βλέπετε!!!
Εν τάχει θα πω ότι ο Ισοκράτης έστειλε επιστολή στον Φίλιππο, όπου του λέει τα ίδια, δηλαδή "κάνε σκλάβους τους βαρβάρους και τα λοιπά", όσο και στον πιτσιρικά τότε Αλέξανδρο, ο οποίος τελικά τα κατάφερε και ας μην πρόλαβε να το δει ο Ισοκράτης, γιατί είχε πεθάνει.
Τέλος να αναφέρω και την περίφημη φράση ''τους βαρβάρους ειλωτεύειν''. Δε νομίζω να χρειάζεται μετάφραση...
Χμμμμμμμμμμμμ, επίθεση καμικάζι και άλλες βομβιστικές επιθέσεις με παραλίγο τραγωδία στη ...Σουηδία. Για να προσέχουνε λίγο οι ερωτοχτυπημένοι με τους μουσουλμάνους δικοί μας τηλεπερσόνες, αηδοί, προοδευτικοί, πολιτικοί, σύγχρονοι "μαχητές" της ελευθερίας όλων όσων ζουν στην ελληνική επικράτεια, πλην των ίδιων των Ελλήνων βέβαια.
Καθώς η επίθεση έγινε, λέει, γιατί:
1ον. Η Σουηδία έχει στρατό στο Αφγανιστάν... και η Ελλάδα έχει παρεμπιπτόντως...
και 2ον. Για ένα σκίτσο με τον Μωάμεθ σαν σκύλο ή κάτι τέτοιο... Θυμηθείτε τι παραλίγο να γίνει τότε με τον αστυνομικό που δήθεν πήγε να δώσει σε ένα μουσουλμάνο να φάει το δήθεν Κοράνι...
"Καλομελέτα και έρχεται" που λέει και ο θυμόσοφος λαός...
Υ.Γ1 Τόσα και τόσα του έχω καταλογίσει του Φουστέρ από αυτό το βήμα, θα ήταν όμως άδικο να μην πω, ότι προχτές μετά το χτύπημα και τα ράμματα πρώτη φορά τον είδα να παίζει αφιονισμένος. Αφού θα είναι πάντα βασικός, κάτι είναι και αυτό.
Υ.Γ2 Μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση ο Χιμένεθ της ΑΕΚ.
Υ.Γ.3 Ερνέστο, αν ακόμα δεν κατάλαβες γιατί χάσαμε στο ΟΑΚΑ, τουλάχιστον κατάλαβες ότι ο Πανσερραϊκός στο ΟΑΚΑ την περασμένη βδομάδα και η Τρίπολη προχτές είχαν 10 τελικές παραπάνω απο τον Παναθηναϊκό; Μάλλον ούτε αυτό το κατάλαβες...
Υ.Γ.4  Για τα εργασιακά καλά να πάθουμε, μια και είναι νωπές ακόμα οι δημοτικές. Με έχει καλύψει πλήρως ο Ανένταχτος (http://ed-mysterious.blogspot.com/2010/11/dum-spiro-spero.html)
Υ.Γ.5. Για τις απεργίες κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης εορταστικής περιόδου ένα θα πω. Μακάρι να μην υπήρχε ούτε ένα συνδικάτο και ούτε ένας συνδικαλιστής σε αυτή τη χώρα. Θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Δεν βαρεθήκατε η επιχειρηματικότητα του νεοέλληνα να είναι καφετέριες, καντίνες και νυχτερινά μαγαζιά;
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ