Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δεν θα συμφωνήσω με την άποψη που διατύπωσε χθες ο Μυστήριος σχετικά με την υπόθεση “cabinet man”, ότι δηλαδή την υπόθεση με το γνωστό mail τη «στήσανε» κάποιοι και την πετάξαν σαν μπανανόφλουδα στον Βαλυράκη, προκειμένου ν’ απαξιωθεί πλήρως η εξεταστική κλπ κλπ.
Εκτιμώ ότι η άποψη αυτή μάλλον υπερεκτιμά τις δυνατότητες και ικανότητες των Πασόκων. Ντάξει, δε λέω, είναι «μανούλες» στην προβοκάτσια, την παραπολιτική και την ίντριγκα και το ’χουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν. Ωστόσο, ακόμα και αυτοί, οι «μετρ» της άσκησης υποχθόνιας πολιτικής έχουν πια πλαδαρέψει. Εν ολίγοις, πιστεύω ότι μέσα στην πρεμούρα τους να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τον Τάσαρο Μαντέλη, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το εν λόγω mail χωρίς να σταθμίσουν την αξιοπιστία και το περιεχόμενό του.
Τελικά, για όλα φταίει η μεταφράστρια του ΥΠΕΞ… Με απλά λόγια, στο ΠΑΣΟΚ χάθηκαν στη μετάφραση.
Βέβαια, το “cabinet man”, δημιουργεί, εκ πρώτης όψεως
(και ακοής), ένα συνειρμό που δεν απέχει πόρρω από την τρέχουσα πολιτική ζωή του τόπου. Είμαι βέβαιος ότι σε όλους σας το μυαλό πάει στο σημείο εκείνο του σπιτιού, όπου καταλήγουν όλα τα άχρηστα – απόβλητα του ανθρώπινου οργανισμού… Σαν κάτι να μυρίζει άσχημα πάντως εν προκειμένω, δεν συμφωνείτε;
Ο cabinet man συμβολίζει εν πολλοίς μία μεγάλη μερίδα – είμαι επιεικής, το ξέρω – του πολιτικού δυναμικού της χώρας που βρωμά και ζέχνει από όπου και αν τους πιάσεις…
Κατά τα λοιπά, να πω και τον πόνο μου:
Coach, τι άλλο θες για να κερδίσεις τον βάζελο στο ΟΑΚΑ, μου λες;
+14 είχες στο 30ο λεπτό και κατάφερες να τα τινάξεις όλα στον αέρα με το γνωστό πεντάλεπτο black out που είναι ίδιον των ομάδων σου.
Έλεος πια! Φτάνει!
Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού!
Σεμνός & Ταπεινός