Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

Εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών που αντιμετωπίζει η χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός δέσμη επαχθών οικονομικών μέτρων υπό την πίεση των διεθνών αγορών, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και κυρίως της Γερμανίας.
Είναι πλέον βέβαιο ότι τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με τα προηγουμένως εξαγγελθέντα φορολογικά, θα πλήξουν τις μεσαίες και κατώτερες κοινωνικές τάξεις, δεδομένου ότι θα προκαλέσουν μείωση των εισοδημάτων τους κατά τουλάχιστον 15-20% σε βάθος τριετίας. Συγχρόνως δε, επεβλήθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτήρηση των δημοσίων οικονομικών από διορισμένους προς τούτο υπάλληλους της Ε.Ε., γεγονός που καθιστά άνευ άλλου την Ελλάδα ως χώρα περιορισμένης κυριαρχίας.
Η χώρα νοσεί και κατά πολλούς ευρίσκεται ένα βήμα πριν από την δημόσια ανακοίνωση περί αδυναμίας πληρωμών. Άλλωστε, η άμεση μείωση του Δώρου Πάσχα κατά 30% οφείλεται εν πολλοίς σε αδυναμία καταβολής του σε μισθωτούς και συνταξιούχους του όλου επιδόματος εντός των επόμενων εβδομάδων.
Το όνομα της Ελλάδος, το brand name, έχει βληθεί πιθανώς ανεπανόρθωτα και ο Έλληνας έχει γίνει συνώνυμο του απατεώνα και του τεμπέλη σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης. Τα Greek statistics έχουν γίνει ανέκδοτο.
Η οικονομική διαχείριση όλων των κυβερνήσεων έχει οδηγήσει την χώρα ένα βήμα πριν από τον γκρεμό. Η ευθύνη της ΝΔ και προσωπικά του κ. Καραμανλή για την καταστροφή αυτή, γιατί περί καταστροφής πρόκειται, είναι τεράστια. Δεν ευθύνεται φυσικά η ΝΔ μόνο, ευθύνονται και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (ίσως και περισσότερο) που έδωσαν το στίγμα της ακολουθούμενης πολιτικής.
Όμως, η ΝΔ σπατάλησε πρώτα την χρυσή ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι για δεκαπέντε ημέρες είχαν καταστήσει την Ελλάδα επίκεντρο του κόσμου. Μείωσε την ανταγωνιστικότητα της χώρας, αύξησε το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, μείωσε τις δημόσιες επενδύσεις, ανέχθηκε την διαφθορά, βάσισε την ανάπτυξη της χώρας εις το δανεισμό των νοικοκυριών από τις τράπεζες, καθιστώντας τα δέσμια των τραπεζιτών, και άλλα πολλά που έχουν μνημονευθεί πολλάκις.
Το Σεπτέμβριο του 2009 ο κόσμος αντιλαμβανόμενος αφενός μεν την ανικανότητα της ΝΔ να αντιμετωπίσει την επελθούσα κρίση, αφετέρου την φαυλότητα πολλών εκ των στελεχών της, τους έστειλε σπίτια τους.
Ο κ. Σαμαράς εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΝΔ κατά μείζονα λόγο, διότι δεν είχε ταυτιστεί με το αποτυχημένο κυβερνητικό πρόσφατο παρελθόν της παράταξης. Εκλέχθηκε μάλιστα σε πείσμα και έχοντας απέναντί του το σύνολο σχεδόν των διατελεσάντων υπουργών κατά την περίοδο 2004-2009 και το σύνολο των ΜΜΕ.
Για το λόγο αυτό δεν χρωστάει σε κανένα, δεν οφείλει τη νίκη του σε κανένα, δεν χρειάζεται να καλύπτει κανένα.
Δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται για όλους αυτούς τους κατά τεκμήριο αποτυχημένους υπουργούς που οδήγησαν την χώρα εις την οικονομική παρακμή.
Πρέπει να τραβήξει μία γραμμή από το κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ και ευθαρσώς να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την ευθύνη της ΝΔ που της αναλογεί.
Να πει καθαρά και ξάστερα «Ελληνικέ λαέ, οι κυβερνήσεις του κ. Καραμανλή απέτυχαν παταγωδώς να σε προστατέψουν» και συγχρόνως να στείλει όλο το συρφετό εις το χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αδιαφορώντας ποιος είναι ο καθείς.
Με υλικά κατεδαφίσεως δεν κτίζονται στέρεες οικοδομές.
Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια δήλωση συγνώμης ο Ελληνικός λαός θα την εκτιμήσει δεόντως.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ