Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Νέα τούρκικη πρόκληση στο Αιγαίο

Σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με το γεγονός, ότι η παρούσα κατάσταση της χώρας μας αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τους Τούρκους να εντείνουν τις πιέσεις τους προκειμένου να επιβάλουν τις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο. Δυστυχώς επαληθευόμαστε για ακόμη μια φορά !!!!
Το παιχνίδι άρχισε ήδη να χοντραίνει στο Αιγαίο.
Ειδικότερα, και στα πλαίσια αεροναυτικής άσκησης που διεξάγεται αυτές τις ημέρες από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο, ο κυβερνήτης τουρκικής πυραυλάκατου ζήτησε από το ελληνικό επιβατηγό - οχηματαγωγό «Blue Star 2» να αλλάξει πορεία και να μην διέλθει ανάμεσα από τον σχηματισμό των άλλων τεσσάρων πυραυλάκατων, που εκινούντο στην περιοχή.
Το περιστατικό συνέβη στις 9 το πρωί κοντά στη Ρόδο, όταν το ελληνικό πλοίο προερχόμενο από τον Πειραιά πλησίαζε το λιμάνι του νησιού. Ο Έλληνας κυβερνήτης δεν αντέδρασε και συνέχισε κανονικά την πορεία του προς το λιμάνι της Ρόδου.
Το παραπάνω γεγονός συνέβη εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων και ενώ τα πλοία του Τουρκικού στόλου εκτελούσαν «αβλαβή διέλευση» προς τον Τουρκικό Ναύσταθμο στο Ακσαζ.
Προφανώς δεν υπήρχε καμία ιδιαίτερη αντίδραση από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Δηλαδή με απλά λόγια, οι Τούρκοι καθώς διέρχονταν από Ελληνικά ύδατα (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα φυσικά !!!) απαίτησαν από το ελληνικό πλοίο να αλλάξει πορεία!!! Έτσι απλά, γιατί τους βόλευε..., τελείως παράλογα πράγματα δηλαδή.
Φανταστείτε το παραπάνω γεγονός να συνέβαινε κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, όταν το πλοίο θα ήταν γεμάτο από έλληνες και ξένους τουρίστες ... Κανονικό πανηγύρι δηλαδή και τσαμπουκάς στο Αιγαίο.
Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η συμπεριφορά αυτή βασίζεται σε σχέδιο και δεν είναι τυχαία. Αναμένουμε τα περιστατικά αυτά να πυκνώσουν τους επόμενους μήνες, γιατί απλά όπως το έχουμε πει ξανά, οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα ευνοούν τους ισχυρούς και δυστυχώς εμείς δεν ανήκουμε σε αυτήν της κατηγορία.
Ο Πληροφοριοδότης