Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Χαμός στην αρμόδια επί των Οικονομικών Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο. Ενστάσεις, αντιρρήσεις, καυγάδες, αλλαγές στο «παραπέντε».
Ράβε – ξήλωνε, δουλειά να μη μας λείπει που έλεγε και ο μεγάλος Ξυλούρης.
Τώρα, πώς διάολο γίνεται όλοι οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς να εκφράζουν ενστάσεις ως προς τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ένας θεός το ξέρει.
Ο ΣΕΒ το θεωρεί «δειλό». Η ΓΣΕΒΕΕ ότι «πιάνει τη φοροδιαφυγή της μαρίδας». Η ΑΔΕΔΥ ότι «συντηρεί την αδικία εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων». η ΓΣΕΕ εντοπίζει «κενά». Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ακινήτων θεωρεί ότι «πατάσσει την ακίνητη περιουσία» και ούτω καθ’ εξής….
Ο καθένας με το «δίκιο» του και από το δικό του μετερίζι και με βάση τα συμφέροντα και την τσέπη του… Όλοι γκρινιάζουν, το θέμα είναι ποιος πληρώνει το μάρμαρο και ποιος τη σκαπουλάρει.
Η ουσία είναι – το λέμε και το ξαναλέμε – ότι εκλείπουν τα αναπτυξιακά μέτρα που θα δώσουν ξανά ώθηση στην οικονομία.
Το φορολογικό νομοσχέδιο συντάχθηκε και θα ψηφιστεί, οσονούπω, με αποκλειστικό σκοπό να εξυπηρετήσει τις αυξημένες – υπέρογκες – ανάγκες του δημοσίου τομέα. Απλά πράγματα.
Ωστόσο, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι, σε τούτη δω τη χώρα, το Δημόσιο δεν παράγει τίποτα – παρά μόνο «τρώει» αδηφάγα – πρέπει άμεσα, «χθες», να δοθούν τα κίνητρα εκείνα, που θα δώσουν ξανά ώθηση στον ιδιωτικό τομέα να παράξει πλούτο.
Αλλιώς, θα έρθουν και εκεί οι μειώσεις μισθών (που έχουν ήδη ξεκινήσει),
οι απολύσεις θα αυξηθούν κατακόρυφα, η ανεργία θα αυξάνεται γεωμετρικά και η συνολική καταναλωτική – αγοραστική δύναμη θα μειωθεί έτι περαιτέρω, με συνέπεια η κρίση να ανακυκλώνεται και διαιωνίζεται.
Απ’ την άλλη, βέβαια, με κ. Λούκα στο Ανάπτυξης, ορατότης μηδέν…
Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και την «επίσημη» Εκκλησία, να εμμένει – πεισμόνως – στην άρση κάθε είδους φορολόγησης. Είναι πραγματικά λυπηρό, για κάθε ελαφρώς νοήμονα άνθρωπο, και δη πιστό Χριστιανό, να βλέπει τις λυσσώδεις αντιδράσεις της πλειοψηφίας της Ιεραρχίας, απέναντι σε κάθε κουβέντα πιθανής φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Καλά, δεν μάθανε τίποτα από την περιπέτεια του Βατοπεδινού σκανδάλου;
Θα μου πείτε, βέβαια, ποίο σκάνδαλο; Όλα γίνανε «για τη χάρη της Παναγίας». Άσε που ήταν νόμιμο, άρα και ηθικόν!!!
Αλλά, πάλι, δεν είναι τουλάχιστον φαιδρό να καταφέρονται ορισμένοι ιεράρχες κατά «συναδέλφων» τους, όπως ο Λαυρεωτικής & Μεσογαίας Νικόλαος; Γιατί άραγε; Επειδή προσπαθεί ο άνθρωπος να δώσει ένα μήνυμα; Ένα μήνυμα πρώτα στους ίδιους και μετά στην κοινωνία;
Ας όψεται. Όλα σε τούτη τη ζωή κρίνονται, πάντως. Για τη μετά θάνατον, έχει ο Θεός !
Υ.Γ.: Φημολογείται ότι η Κυβέρνηση, άτεγκτη έναντι της Εκκλησίας, εξετάζει τρόπους για να φορολογήσει και τον Πανάγιο Τάφο.
Υ.Γ. 2: Φήμες φέρουν την ΥΠΕΕ να ζητεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ξυλουργού που έφτιαξε το σταυρό, του σιδερά που κατασκεύασε τα καρφιά και του πλακατζή που έφτιαξε τον τάφο, διότι δεν έκοψαν τιμολόγια και δεν απέδωσαν τον αναλογούντα ΦΠΑ (σε αργύρια). Αναμένεται σχετική παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων κατά τη τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.
Υ.Γ. 3: Τα τριάκοντα αργύρια που εισέπραξε (χωρίς απόδειξη) ο Ιούδας, περιλαμβάνονται στα «έσοδα από άγνωστη πηγή», κατά την περίφημη εγκύκλιο Μπέζα (που αποκάλυψε προ δύο εβδομάδων η REAL NEWS), και εξαιρούνται της φορολόγησης;
Υ.Γ. 4: Σύντροφοι, συναγωνιστές και συνοδοιπόροι, εύχομαι καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους. Φάτε καλά, διότι έρχονται δύσκολες μέρες!
Σεμνός & Ταπεινός