Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΠΕΔΟ...

«Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως», έλεγαν οι αρχαίοι.
Αυτό σκέφτηκε και ο Παλαιοκώστας και απέδρασε για δεύτερη φορά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δεν μπορεί, σου λέει, το ‘κανα μία, το ‘κανα δύο, που θα πάει, θα μάθουν τα «τσακάλια», οι Ραν-Ταν-Πλαν, οι επιθεωρητές Κλουζώ του σύγχρονου Ελλαδιστάν.
Αλλά, μη νομίζετε … Βάσει σχεδίου γίνονται όλα. Προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ., ακολουθώντας τα ίχνη του Παλαιοκώστα, να ανακαλύψει τα 6 εκ. ευρώ της απαγωγής Μυλωνά. Για να γράψει, έτσι, άλλη μία χρυσή σελίδα στην πρόσφατη λαμπρή ιστορία της...
Κατά τα άλλα, με ενδιαφέρον παρακολούθησα τις δύο εκπομπές του ΣΚΑΪ για τους 100 σπουδαιότερους Έλληνες.
Έκπληξη (;) : Ο Αντρέας (you know, ο father του Jeffrey ή George, όπως αγαπάμε να τον λέμε σε αυτό blog), μόλις στην 14η θέση! Ούτε καν στη δεκάδα. Μάλλον δεν είχε το X-Factor!
Από την άλλη, «πήξαμε» στους αρχαίους φιλοσόφους, σε βαθμό τέτοιο που, προσωπικά, πιστεύω, πλέον, ότι ΣΚΑΪ βλέπουν μόνον τηλεθεατές επιπέδου Διδακτορικού της Φιλοσοφικής και άνω.
Διότι, και πολύ λυπάμαι που το λέω, αν το επίπεδο του λαού ήταν αυτό που, σε γενικές γραμμές, αντανακλάται στην εν λόγω ψηφοφορία, ο τόπος τούτος θα ‘ταν σήμερα σε λίγο καλύτερη μοίρα.
Σεμνός & Ταπεινός