Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...


Κύριοι, το αθλητικό ΣΚ δεν έκρυβε εκπλήξεις. Τουναντίον…
Θα ξεκινήσω από τον τελικό κυπέλλου εις την καλαθοσφαίριση. Ως γνωστόν δεν τρελαίνομαι και πολύ με το εν λόγω άθλημα, ασχολούμαι δε μόνο με τα ματσάκια εναντίον του γαύρου ή όταν παίζουμε σε κανένα τελικό της Euroliga.
Εχθές το βράδυ επιβεβαιώθηκε η ρήση του Γκάρι Λίνεκερ περί Γερμανών, όσον αφορά όμως την Πανάθα.
Μπάσκετ λοιπόν είναι το άθλημα που αγωνίζονται πέντε παίκτες, αλλά εις το τέλος κερδίζει πάντοτε ο Διαμαντίδης. Ο Μητσάρας είναι μακράν ο μεγαλύτερος παίκτης, ο καλύτερος σύγχρονος έλληνας αθλητής, εφάμιλλης αξίας και σπουδαιότητας του Νίκου Γκάλη. Τέλος.
Ο γαύρος προσπάθησε για την έκπληξη αλλά εις μάτην. Τουλάχιστον όσο ήταν προπονητής ο Εβραίος, μας δυσκόλευε αρκετά, μερικές φορές μάλιστα μας κέρδιζε κιόλας. Δεν τον γούσταραν όμως τα εγχώρια μπασκετικά παπαγαλάκια και έπεισαν τους αδελφούς Αγγελόπουλους ότι πρέπει να τον απομακρύνουν. Τα αποτελέσματα της απομάκρυνσης είναι προφανή.
Πάντως, για το καλό του αθλήματος θα πρέπει να χάσουμε την Κυριακή έτσι ώστε να μην χαθεί και το παραμικρό ενδιαφέρον για τον Πρωταθλητή. Πιο πολύ πλάκα θα έχει να το σηκώσουμε μέσα εις το ΣΕΦ.
Εις το ποδόσφαιρο επίσης δεν σημειώθηκε καμία έκπληξη. Ο ΠΑΟ κέρδισε έστω και δύσκολα τους Πάνθηρες, ευνοήθηκε μάλιστα και από την διαιτησία (αυτό ήταν μάλλον έκπληξη).
Ο Θρύλος της Ευρώπης Ολυμπιακός έχασε και αυτός από τον Εργοτέλη εις τον πρώτο αγώνα που δεν ευνοήθηκε όταν στράβωσε. Για όσους βλέπουν ποδόσφαιρο η ήττα αυτή δεν ήταν έκπληξη. Οι απουσίες δεν αποτελούν δικαιολογία, αφού ως γνωστόν «ο Θρύλος της Ευρώπης Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών και τους μεγαλύτερους παικταράδες του κόσμου».
Η ΑΕΚ κουτσά – στραβά συνεχίζει. Έχει μάλιστα και ρέντα. Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι ο επαναληπτικός με την Ξάνθη. Αν αποκλειστεί, θα χαθεί ο τελευταίος της στόχος.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και αυτός, αφού ο Αγρίτης «σκότωσε» τα περιστέρια.
Για τη μάχη της 5ης θέσης που οδηγεί εις τα play – off η ΑΕΛ έχει το προβάδισμα μετά την ισοπαλία εις το Αλκαζάρ με τον Άρη. Τα play – offs έχουν δώσει κίνητρο εις τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος όπως η Λάρισα, ο Άρης, ο Πανιώνιος και η Ξάνθη να συνεχίσουν να ασχολούνται.
Εις τη μάχη της ουράς η Λεβαδειακάρα την «έκατσε τη βάρκα». Μετά την ήττα από τις Σέρρες, ο επόμενος αγώνας εναντίον του Ηρακλή εντός έδρας είναι κομβικής σημασίας. Αν δεν κερδίσει, το σύνθημα «Εκεί, εκεί, στη Β΄ Εθνική» θα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.
Υ.Γ. 1ο. Προς προπονητή ΠΑΟ: Παρακαλείστε όπως χρησιμοποιήσετε δύο φορές συνεχόμενες την ίδια ενδεκάδα. Το έχω παίξει στοίχημα και δίνει 8,50…
Υ.Γ. 2ο. Αφού οι Γιαννακόπουλοι έχουν την τεχνογνωσία, καλό θα ήταν οι πολυμετοχικοί – αμετοχικοί να απευθυνθούν αρμοδίως μπας και σηκώσουμε κεφάλι. Έγινε αντιληπτό, ή να το κάνουμε πενηνταράκια για να το καταλάβετε…
Υ.Γ. 3ο. Την έπεσαν με καρέκλες οι «επιστήμονες» εναντίον των παικτών τους μετά τον αγώνα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο…
Υ.Γ. 4ο. Φίλτατοι της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι μεγάλη βλακεία σας αν κατά τύχη συλλάβετε τον Παλαιοκώστα. Αφήστε τον εκεί που κάθεται, αφού θα σας ξαναεκθέσει. Αφού θα την «ξανακάνει», τι αγχώνεστε…
Υ.Γ. 5ο. Στράβωσε ο αγώνας και αμέσως γκρίνια. Φανταστείτε να μην τον «έσωζαν» ξανά και ξανά οι «γνωστοί – άγνωστοι» και δεν είχε «κτισθεί» η διαφορά από το πουθενά, τι θα γινόταν. Πόσες «επισκέψεις» θα είχαν κάνει τα «αλάνια» εις του Ρέντη…
Υ.Γ. 6ο. «Κάνε πάλι την ομάδα πρώτη, Παναγιώτη, Παναγιώτη».
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ