Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ

Πολλά είδαμε τις τελευταίες μέρες σχετικά με την αγροτική μάχη της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά.
Το σόου είχε από όλα: δακρυγόνα, ματ, απειλές από τους αγρότες, κατάληψη της περιφέρειας Κρήτης.
Σε άλλο όμως θα σταθούμε σήμερα. Στα δακρυγόνα που έφαγε ο κ. Παπανδρέου.
Δημιουργήθηκε τεράστιο θέμα σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γιατί να γίνει χρήση δακρυγόνων παρουσία του κ. Παπανδρέου.
Καταρχήν, ο κ. Παπανδρέου εκπροσωπεί ένα ανώτερο πολιτειακό θεσμό είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στη προκειμένη περίπτωση δεν το χρησιμοποίησε. Πήγε στα μπλόκα χωρίς να ενημερώσει την αστυνομία. Άρα, πήγε χωρίς να κάνει χρήση του πολιτειακού του αξιώματος, άρα σαν απλός πολίτης. Άρα, έφαγε και τα δακρυγόνα όπως και οι υπόλοιποι πολίτες.
Δεύτερον, μάλλον ο κ. Παπανδρέου έχει πολύ ευαίσθητα μάτια γιατί στα πλάνα που είδαμε ήταν ο μόνος που έκλαιγε εκτός και αν συγκινήθηκε τόσο πολύ για τα προβλήματα των αγροτών, που δε μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
Και τρίτον και σημαντικότερον, τι έγινε δηλαδή, που φάγατε κύριε Παπανδρέου μερικά δακρυγόνα; Για τον αν έπρεπε ή όχι να γίνει χρήση των δακρυγόνων αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.
Αλλά αφού βρεθήκατε μέσα στο εξεγερμένο πλήθος φάτε μερικά δακρυγόνα, να δείτε πως είναι δε θα πάθετε κάτι. Να δείτε τι τραβάει τόσος κόσμος που ζει και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας και τα αντιμετωπίζει όλα αυτά σχεδόν καθημερινά.
Αντί λοιπόν να συζητούμε τι γίνεται με τα προβλήματα των αγροτών και τη στάση του αρμόδιου υπουργείου, αναλωθήκαμε σε συζητήσεις επί συζητήσεων για το πόσο δάκρυσε ο κ. Παπανδρέου.
Ας μη πήγαινε αν δεν ήθελε να έρθει αντιμέτωπος με τα δακρυγόνα, ή ας ειδοποιούσε.
Ε, τέλος πάντων την άλλη φορά ας πάρει ένα κολλύριο.
Η τσούχτρα