Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Το αφεντικό της πόλης


Αν μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε δεκάδες φωτογραφίες από αυτόν τον αγώνα γράφουν εγκυκλοπαίδεια! Απόλαυση η Τούμπα, μια Τούμπα βγαλμένη απ' τα παλιά την περασμένη Τετάρτη. Σαφώς και ήταν ένα ντέρμπι, εντάξει, παίζεις με τον ΟΣΦΠ, ένας λόγος παραπάνω να πας στο γήπεδο και να φωνάξεις και να ενισχύσεις και ότι άλλο θες τέλος πάντων, αλλά είναι λίγες οι φορές που σε μια τηλεοπτική μετάδοση ο σκηνοθέτης δίνει τηλεοπτικό χρόνο στον κόσμο μιας ομάδας τόσο πολύ. Το θέμα δεν είναι πόσοι παρευρέθηκαν στο ματς ούτε πόσοι από αυτούς βοηθούν οικονομικά και μη μια ομάδα. Αυτό που σε καθήλωνε στον δεκτή σου ήταν η ένταση, το πάθος και ο συγχρονισμός του κόσμου. Λες και είχαν κάνει πρόβες.
Εγώ προσωπικά τους βγάζω το καπέλο και δεν σας κρύβω ότι στον κυριακάτικο αγώνα στο ΟΑΚΑ, ξενέρωσα όταν μπαίνοντας στο γήπεδο αντελήφθην ότι δεν υπάρχουν φιλοξενούμενοι στις απέναντι κερκίδες. Ήθελα ένταση και βαβούρα. Το αποτέλεσμα ήταν να μην χαρώ την νίκη της ομάδας μου τόσο πολύ. Ήθελα παραπάνω κόντρα τουλάχιστον οπαδικά γιατί το λέει η ψυχή τους.
Σίγουρα και δεν μπορώ να τους συγκρίνω με τον πράσινο κόσμο γιατί ούτε ίσα κι όμοια είμαστε αλλά ούτε έχουμε το ίδιο σε χωρητικότητα γήπεδο αλλά είμαι σίγουρος για το ποιος είναι το αφεντικό στην πόλη στης Θεσσαλονίκης.
ΡΕΦΕΡΙ