Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

O BETMIXER ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

Γεια σας φίλοι μου. Πολλά και εξόχως σημαντικά μας δίδαξε το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης. Ξέρω ότι κάποιους ίσως τους ενοχλήσει μέρος όσων θα διαβάσουν, οι αλήθειες όμως πάντα «ενοχλούν». Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε ζητήματα που αφορούν τον εγχώριο συλλογικό αθλητισμό... Πάμε λοιπόν να δούμε - ένα προς ένα - τα... διδάγματα :
- Δίδαγμα 1ο : Ηττήθηκε ο Ολυμπιακός μέσα στην «Τούμπα» τη «ζεματιστή» και αυτό συνέβη πολύ φυσιολογικά, ξέρετε γιατί; Απλή, απλούστατη η απάντηση : Χωρίς τους Γκαλέτι, Ντιόγο, Λέτο και Άντζα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μια μετριότατη ομάδα. Και αν αντί για τη συγκεκριμένη τετράδα (από κοντά ο Νικοπολίδης, ο Αβραάμ και... ενίοτε ο Μπελούτσι), ο Κόκκαλης είχε ψωνίσει στη φτήνια, από το πανέρι, τότε είναι βέβαιο ότι το πρωτάθλημα το φετινό θα παιζόταν επί ίσοις όροις. Στα ίσια θα το διεκδικούσε ο ΠΑΟΚ (σούπερ η μεταγραφή του Λίνο), αλλά και ο «πολυ-προβληματικός» Παναθηναϊκός, δε θα έκανε πλακίτσα ο Ολυμπιακός. Ακόμα και η α-μετοχική ΑΕΚ θα είχε ελπίδες, δε θα πέταγε «λευκή πετσέτα», θα εξαντλούσε τις όποιες (λίγες) πιθανότητες θα της αναλογούσαν.
Δίδαγμα 2ο : Πρέπει να είσαι βαθιά αντι-Παναθηναϊκός, να θέλεις το «κακό» της ομάδας με σήμα το τριφύλλι, αν εξακολουθείς ακόμα να στηρίζεις αυτό το συνοθύλλευμα που είδαμε ΚΑΙ στις Σέρρες, ψάχνοντας για άλλοθι εκεί που δεν υπάρχουν. Απίστευτο αντιποδόσφαιρο από τους παίκτες του Τεν Κάτε, τους έκαναν δύσκολη τη ζωή οι... πιτσιρικάδες, τα «δεύτερα» του Πανσερραϊκού. Αναφέρω απλά, ότι κορυφαίος παίκτης των «πρασίνων» ήταν ο... Βαρβζίνιακ. Το σέντερ μπακ, ναι ο Πολωνός νεοαποκτηθείς στόπερ, σε αναμέτρηση με τους αναπληρωματικούς μίας ομάδας που πολύ δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο του υποβιβασμού εις τη Β'Εθνική. («Φταίει» όμως η διαιτησία για το «-12». Ούτε αυτοί που το υποστηρίζουν το πιστεύουν).
Δίδαγμα 3ο : Το ελληνικό μπάσκετ αμφισβητήθηκε έντονα από την έναρξη της Ευρωλίγκας, την είδε όμως εγωιστικά και «φώναξε» «παρών». Τεράστιας σημασίας (και αξίας) το διπλό που πήρε ο Παναθηναϊκός μέσα στην Ανδαλουσία, «γκρέμισε» το σερί («23-0» παρακαλώ) της Ουνικάχα και της έκοψε τη φόρα προς την 1η θέση του ομίλου. Είναι ακόμα νωρίς - το ξέρω - όμως ενδέχεται αυτό το διπλό να ανοίγει το δρόμο για την επιβίβαση στην πτήση. Την πτήση για το Βερολίνο, πόλη όπου θα φιλοξενηθεί για φέτος το Final 4!!!
Πάμε τώρα και στον Ολυμπιακό. Πολύ σημαντική και για τους «ερυθρόλευκους» η επικράτηση επί της Τάου, δύσκολα όμως εκτιμώ ότι θα μπορέσει να κατακτηθεί η πρωτιά εις τον όμιλο. Οι Βάσκοι εύκολα καλύπτουν το «-3» μέσα στο «κάστρο» τους, ενώ έχουν και το αβαντάζ της ήττας του «Θρύλου» στο Μιλάνο. Για 2ο τον βλέπω τον Ολυμπιακό, με μειονέκτημα έδρας στον προημιτελικό...
Υ.Γ. Ο Μπασινάς δεν «έκατσε» πάνω στο παχυλό του το συμβόλαιο. Και απέδειξε ότι γουστάρει να παίξει ποδόσφαιρο. Να αποδείξει ότι μπορεί. Άσχετα αν προσωπικά πιστεύω ότι - πλέον - η Πρέμιερσιπ δεν του ταιριάζει.
O BETMIXER