Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Αλέξη, γερά παρ' τους τα λεφτά


Από το Μυστήριο
Ευτυχώς αυτό το καλοκαίρι δεν είχε την τρέλα και τον πανικό του προηγούμενου, όταν παραλίγο οι ημιπαράφρονες του Σχεδίου Β, Χ, Ψ, να κατεβάσουν το στρατό στους δρόμους και να οδηγήσουν την χώρα ένα βήμα πριν τον εμφύλιο και την ολοκληρωτική καταστροφή.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να πει κανείς ότι κάνει κάποια βήματα προς την κανονικότητα, αν αυτοί που διεύθυναν τον βηματισμό δεν ήταν τόσο ανίκανοι, ιδεοληπτικοί και παρλαπίπες. Οι Καρανίκες αποτελούν την πλειοψηφία, συνεπώς το μέλλον διαφαίνεται ζοφερό.
Κάθε ημέρα συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα, εκστομίζονται απίστευτες ανοησίες, που ακριβώς επειδή ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί, μετά από ελάχιστες ημέρες ουδείς τα θυμάται, καθώς νέες ασυναρτησίες έρχονται να κλέψουν την παράσταση.
Οφείλω να ομολογήσω ότι πια με διασκεδάζουν αφάνταστα. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί και γελάει το χειλάκι μας. Σκεφτείτε μόνο, απλώς να ψήφιζαν και να εφάρμοζαν τα πιο φορομπηχτικά και εξοντωτικά μέτρα που έχουν ποτέ ψηφισθεί, χωρίς να δίνουν αυτό το καθημερινό show σε όλα τα ΜΜΕ. Τα διαπλεκόμενα ντε, που λειτουργούν παράνομα, αλλά παρόλα αυτά εκείνοι κάνουν την καρδιά τους πέτρα και δεν χάνουν στασίδι.
Γιατί έχουν αποδείξει πολλάκις ότι στο δίλημμα προσωπική ηθική και ιδεολογία ή βουλευτικός/υπουργικός μισθός (συν τους μισθούς μετακλητών και λοιπών παρατρεχάμενων), επιλέγουν αναφανδόν τη νομή της εξουσίας.
Οπότε, και τα νέα εργασιακά μέτρα που θέλουν οι δανειστές, θα ψηφίσουν από Σεπτέμβρη και ό,τι ποθεί η ψυχή τους (των δανειστών φυσικά).
Και οι ψηφοφόροι τους; Αυτοί που πέφτουν κάθε ημέρα από τα σύννεφα; Αλλά που γη ακόμη δεν έχουν πατήσει; Τι θα κάνουν αυτοί οι "περήφανοι" Έλληνες; Πως θα χωνέψουν ότι πιάστηκαν τόσο κορόιδα και ότι, και οι συντάξεις τσεκουρεύτηκαν, και οι μισθοί μειώθηκαν, και ΕΝΦΙΑ πληρώνουν, και η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, και οι φόροι (έμμεσοι και άμεσοι) αυξήθηκαν, και οι ασφαλιστικές εισφορές αυξήθηκαν στα ουράνια; Φθάνει μόνο η "αξιοπρέπεια" για να ηρεμήσει η ψυχή τους;  
Πολύ απλά. Σε πρώτη φάση επικαλούνται το "καταλυτικό" επιχείρημα του "είδαμε και τους άλλους", πείθοντας συγχρόνως τους εαυτούς τους ότι τα καμάρια τους δεν κυβερνούν πάνω από 1 1/2 χρόνο με τα γνωστά καταπληκτικά αποτελέσματα. Εν συνεχεία φαντασιώνονται ότι όσα ζουν είναι ένα άσχημο όνειρο και ότι σε λίγο που θα ξυπνήσουν, ο Αλέξης τους, το παληκάρι τους. ο γιος της γερακίνας, θα έχει φέρει την σοσιαλιστική επανάσταση.
Μέχρι να ξυπνήσουν, το σύνθημα που δονούσε άλλοτε τα γήπεδα όταν ένας παίκτης τα τσέπωνε χοντρά κοροϊδεύοντας τον κόσμο, θα γίνεται κάθε ημέρα πράξη σε κάθε γκισέ, ταμείο, ΑΤΜ, και θα δονεί κάθε πράξη μας.
"Αλέξη, γερά παρ' τους τα λεφτά"...
Καλές Διακοπές.
Ραντεβού το Σεπτέμβριο.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ