Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Βασιλικότεροι του ΠΑΣΟΚ


Από τον CD
Ακολουθεί αντιδημοφηλές στάτους για πρώην οπαδούς του ΠΑΣΟΚ -νυν μεταρρυθμιστές- βασιλικότερους του βασιλέως.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει δικαστική έρευνα σε εξέλιξη για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και κατά πόσο αυτά παραποιήθηκαν από τον επικεφαλής της. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο στάδιο του βουλεύματος. Επομένως, αν το καταλαβαίνουμε καλά, είναι θέμα της ελληνικής δικαιοσύνης για το αν θα παραπέμψει σε δίκη τον τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.
Έχει αυτό το θέμα ουσιαστικές πολιτικές προεκτάσεις; Ναι, αλλά πλέον αυτές δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία. Θα είχαν αν όλη αυτή η έρευνα είχε γίνει την περίοδο 2010-2011. Έχει όμως πολιτικές προεκτάσεις ως προς τον άτυπο "πόλεμο" μέρους πολιτικών τάσεων ακόμα και μέσα στις ίδιες της παρατάξεις, ιδίως σε αυτήν της ΝΔ.
Έρχεται τώρα η Κομισιόν και κάνει παρέμβαση και λέει μην πειράξετε τον Γεωργίου και όλα τα στοιχεία ήταν καλά. Ορθότατα η ελληνική κυβέρνηση απαντά ότι ο καθένας έχει την άποψη του, αλλά το θέμα θα το κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη. Έτσι έπρεπε να απαντήσει όποια θέση κι αν ελάμβανε η Κομισιον.
Απ' όσο δε θυμάμαι, δεν υπάρχει πουθενά, σε κανένα σύνταγμα και καμία συνθήκη, ότι η Κομισιόν μπορεί να ζητά από τα δικαστήρια των κρατών-μελών, και δη τα ποινικά, τι είδους αποφάσεις θα βγάλουνε.
Αυτά λοιπόν για να τελειώνουμε.
Και κάτι ακόμα. Είναι χυδαίο, κάποιοι πολιτικοί χώροι, όπως αυτός του ΠΑΣΟΚ, να πανηγυρίζουν στις "απειλές" τις Κομισιόν ότι αυτό το θέμα θα τεθεί στο επερχόμενο Eurogroup.
CD