Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην χώρα των θαυμάτων


Από το Μυστήριο
Παρακολουθώντας τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης πριν, αλλά κυρίως μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, παρατηρεί κανείς μία απάθεια, έναν ωχαδερφισμό ως προς την εκπλήρωση των όρων της εν λόγω συμφωνίας.
Λες και δεν την υπέγραψαν ποτέ, ή ότι δεν πρόκειται ποτέ να την εφαρμόσουμε, επειδή είμαστε μάγκες και  καραμπουζουκλήδες, και θα κοροϊδέψουμε τους κουτόφραγκους για νιοστή φορά.
Λες και είναι εφικτό, να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, και οι δανειστές και οι ψηφοφόροι.
Λες και λεφτά τελικά υπάρχουν, και θα μπορέσουμε να εξοφλήσουμε τις δόσεις των ομολόγων που λήγουν κατ' αρχήν το Μάρτιο, και φθάνουν μέχρι και τον Ιούνιο.
Λες και δεν έχει αυξηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα από τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων των πολιτών προς το Δημόσιο, και από την καθίζηση της οικονομίας από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα.
Ο δε star - υπουργός Οικονομικών δεν έχει σταματήσει να μιλάει σε κάθε ΜΜΕ, λέγοντας ό,τι του κατέβει στο κεφάλι εκείνη τη δεδομένη στιγμή, δικαιώνοντας όσους τροποποιούν περιπαικτικά το επώνυμο του ...
Από κοντά και το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης που ζει μεγάλες στιγμές μεγαλείου και εθνικής περηφάνιας, νιώθοντας ότι οι αιμοδιψείς δανειστές κατατροπώθηκαν από την ευφυΐα, την καπατσοσύνη και την αταλάντευτη εθνική στάση των κυβερνώντων.
Άπαντες ζουν στο δικό τους μοναδικό κόσμο, κάτι σαν την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων ένα πράγμα. Έχουν ονειρευτεί ότι θα λυθεί με ένα μαγικό τρόπο η κρίση, και έχουν αναγάγει το όνειρό τους σε εικονική πραγματικότητα.
Προφανώς έχουν πειστεί ως από μηχανής θεός, ο θεός της Ελλάδος θα τη σώσει και πάλι, οπότε δεν έχουν κανένα λόγο να αγχώνονται. Αφού θα σωθούμε, ούτως ή άλλως βρε κουτά...
Εξάλλου το χρέος, η έλλειψη χρημάτων και οι υποχρεώσεις είναι πράγματα πεζά. Η παγκόσμια επανάσταση είναι ο μεγάλος στόχος...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ