Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο κ. Γ. Παπανδρέου και η «επικίνδυνη» παρέα του

Από το Μάχιμο
Μιλώντας εχθές (14.7.2011) στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός «πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις λέξεις, συγχέοντας σκόπιμα, για παράδειγμα, την ορολογία που χρησιμοποιούν οι οίκοι αξιολόγησης στις τεχνικές κατατάξεις τους, με καταστάσεις επώδυνες για την πραγματική οικονομία και τους πολίτες».

Τα εισαγωγικά τα χρησιμοποιώ για να δείξω τι μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι, στους οποίους και μεταφέρονται οι πληροφορίες από «πηγές του Μεγάρου Μαξίμου».
Είναι προφανές ότι η Ελλάδα, ζει μια απίστευτη παρακμή τους τελευταίους μήνες, όπου κάθε μέρα ο κοινωνικός ιστός διαλύεται με πλήρη ευθύνη των κυβερνώντων που αποδεδειγμένα πλέον δεν έχουν σχέδιο, όραμα και αλλού πατάνε και αλλού βρίσκονται. Το τραγικό με τον κ. Παπανδρέου και την παρέα του «κηπουροί», «Αυστριακοί» «μάνατζερ» ή ότι άλλο είναι αυτοί που συμμετέχουν στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, κοροϊδεύουν το λαό μπροστά στα μάτια του. Έναν λαό, που έχει δείξει απίστευτη ωριμότητα, τεράστια υπομονή, η οποία πλέον έχει εξαντληθεί.
Τη μια λένε στην Ευρώπη, για "Τιτανικούς", για "πιστόλια στον κρόταφο", ότι "οι Έλληνες είναι κλέφτες" μαλώστε τους Ευρωπαίοι και μετά από 19 μήνες κυβερνητικών παλινωδιών, ανακάλυψαν την «επιλεκτική χρεοκοπία». Έτσι την χαρακτήρισε ο κος Βενιζέλος την αδυναμία πληρωμής ομολόγων. Είπα ξείπα όμως, ο κ. Παπανδρέου, τα γύρισε στο υπουργικό και λίγη ώρα αργότερα, από το βήμα της Βουλής, ο Ευ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ούτε απειλή χρεοκοπίας ούτε κίνδυνος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Tην ίδια ώρα βέβαια και πάλι γέμισαν οι τράπεζες από γεροντάκια κι από πολίτες που μάζευαν τα χρήματα τους. Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα, σε υποκατάστημα γνωστή τράπεζας στην Πεντέλη, σε ένα χρόνο οι καταθέτες μικροί και μεγάλοι "σήκωσαν" περισσότερα από 25.000.000 ευρώ!!!
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στους υπουργούς φέρεται να είπε ακόμη «Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, έχει σημασία να μην επιτρέψουμε τον καιροσκοπισμό κανενός».
Μάλλον ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλάβει ο ίδιος ότι η πολιτική του είναι ένας απόλυτος καιροσκοπισμός, όλα αυτά τα σχεδόν δυο χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Έτσι όπως συνεχίζει θα κερδίσει σύντομα στο λεξικό στη λέξη καιροσκόπος ένα συνώνυμο "Παπανδρέου".
Διότι τι άλλον να πεις για τον άνθρωπο που θα μείνει στην ιστορία με τη φράση «Λεφτά υπάρχουν», τον άνθρωπο που εξαφάνισε από τις τσέπες των Ελλήνων τις οικονομίες και τα χρήματα τους!!!
Είναι ο άνθρωπος που ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έλεγε μονότονα και θυμωμένα η κρίση είναι δημιούργημα του Καραμανλή και που σήμερα λέει ότι για όλα έφταιξαν τα πέντε χρόνια 2004-2009, λες κι εκείνος δεν συμμετείχε ποτέ του σε κυβερνητικό σχήμα, από αυτά που βύθισαν την Ελλάδα στην ανυποληψία.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που όταν η χώρα μας είχε απόλυτη ανάγκη δανεισμού, αρνήθηκε τα χρήματα των Ρώσων και των Κινέζων με χαμηλό επιτόκιο και προτίμησε τα χρήματα του Δ.Ν.Τ. Ο κ. Παπανδρέου κατάφερε με τα μνημόνια 1 και 2 να υπογράψει την «καταδίκη» τουλάχιστον δυο γενεών στην Ελλάδα, που θα ζουν μέσα στα χρέη. Δημιουργώντας μια Ελλάδα, αδύναμη, χωρίς ουσιαστική εθνική κυριαρχία, που πολύ σύντομα θα έχει μισθούς των 400 και 500 ευρώ. Μακάρι να διαψευσθούμε εμείς και όχι εκείνος, σε έναν χρόνο από τώρα...
Αυτή την Ελλάδα, οραματιζόσασταν κ. Παπανδρέου;
Ο ΜΑΧΙΜΟΣ