Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η βαρβαρότητα που ονομάστηκε εξορθολογισμός

Από το Μαΐστρο
Είναι απίστευτο πως η προπαγάνδα που ασκείται από το κυβερνών κόμμα αλλοιώνει την πραγματικότητα. Στα πλαίσια της ισοπεδωτικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση καταργείται κάθε νόμιμο δικαίωμα στο όνομα του εξορθολογισμού.
Η ανεργία καλπάζει, ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται το επίδομα ανεργίας. Κατάργηση επιδομάτων και ισοπέδωση της κοινωνικής πολίτικης. Κάθε τι παράλογο βαφτίζεται λογικό μέσω του εξορθολογισμού.
Τιμολόγια ανεβαίνουν οι μισθοί πέφτουν. Ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει. Νιώθει να βιώνει κάτι τόσο παράλογο αλλά δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.
Τελικά μας έχουν εξορθολογήσει σαν κοινωνικά οντά. Όλοι βολεμένοι στο μικρόκοσμό μας συνεχίζουμε να ανεχόμαστε να πληρώνουμε κάτι στο οποίο δεν είχαμε καμιά συμμετοχή. Αυτοί που το δημιούργησαν συνεχίζουν να αμείβονται πλουσιοπάροχα και να ζουν μια ζωή όχι και τόσο εξορθολογιστική. Τα σκάνδαλα κουκουλώνονται οι ένοχοι δεν καταδικάζονται ενώ ο κόσμος πληρώνει τα χρέη.
Και μέσα σε όλα αυτά ξεκίνησε πάλι η δημιουργική λογιστική. Το κράτος βρίσκεται σε μια ιδιότυπη στάση πληρωμών. Αφού φόρτωσαν όλα τα χρέη στο 2009 και όλα τα επιπρόσθετα έσοδα στο 2010 τώρα έφτασαν στο αδιέξοδο.
 Όπως λέει και μια παροιμία ο ψεύτης και κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Αλλά η βαρβαρότητα δεν έχει πρόβλημα.Υπάρχει και ο εξορθολογισμός για να μην το ξεχνάμε. Ήδη τα νέα μετρά έρχονται. Σκληρά, άδικα, απρόσωπα και σοσιαλιστικά….
ΜΑΪΣΤΡΟΣ