Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τα "μυστικά" της Υπατίας...

Από τον Τζογαδάρο
Τώρα που οι τριακόσιοι δικαιώθηκαν καθώς η Κυβέρνηση υποχώρησε ατάκτως ενώπιον των αιτημάτων τους, ας ασχοληθούμε με τα "μυστικά" της Υπατίας καθ' όλο το διάστημα της εκεί παραμονής τους.
Η φωτογραφία απεικονίζει το πεζοδρόμιο της οδού Πατησίων, ακριβώς έξω από το μέγαρο της Υπατίας και αποτυπώνει ανάγλυφα την καθημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κέντρο της Αθήνας.
 Μέσα στο κτίριο, οι τριακόσιοι, υποκινούμενοι από τις διάφορες συνιστώσες των γνωστών αριστεριστών, απεργοί πείνας, στο κάγκελο του κτιρίου πανό των αριστεριστών που μας γνωστοποιεί ότι «οι τριακόσιοι μετανάστες απεργοί πείνας αποτελούν τον ανθό της ελληνικής κοινωνίας» (ΕΛΕΟΣ !!!) και απ’ έξω πλανόδιοι παράνομοι αλλοδαποί μικροπωλητές να πωλούν την πραμάτεια τους, οι οποίοι στην παρούσα φωτογραφία έχουν λακίσει λόγω κρύου και χιονιού… Προφανώς και οι απεργοί πείνας αυτή τη φιλοδοξία έχουν, να παραμείνουν στην Ελλάδα και να ασχοληθούν με κάποια αντίστοιχη «νόμιμη» δραστηριότητα
Εξάλλου, ακούγοντας στα δελτία ειδήσεων τις δηλώσεις των ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με τις οποίες πολλοί εκ των απεργών πείνας δεν παρουσιάζουν τα κλασικά συμπτώματα της απεργίας πείνας (επιπτώσεις σε κάλιο, νάτριο κλπ), θυμήθηκα αντίστοιχες διηγήσεις περιοίκων της Υπατίας, σύμφωνα με τις οποίες κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες καταφθάνουν στο μέγαρο μεγάλες μαύρες σακούλες (προφανώς με τρόφιμα), κάτι που σημαίνει ότι ορισμένοι εκ των απεργών πείνας δεν είναι και τόσο απεργοί πείνας, αλλά μας δουλεύουν, εκβιάζοντας την κυβέρνηση αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού. Προφανώς γι’ αυτό το λόγο και οι προστάτες – υποκινητές των απεργών πείνας δεν δέχονται την επιτόπια εξέτασή τους από ιατρούς του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, αλλά μόνο από ιατρούς – μέλη των ομάδων στήριξης.
Περαιτέρω, αδυνατώ να κατανοήσω γιατί, σε καιρό εξάπλωσης της γρίπης Η1Ν1, θα πρέπει τουλάχιστον εκατό κρεβάτια σε δημόσια νοσοκομεία να είναι κατειλημμένα από απεργούς πείνας και γιατί πρέπει το ΕΚΑΒ να διαθέτει καθημερινά τόσα ασθενοφόρα για τη διακομιδή τους. Αν αυτοί δε σέβονται τη ζωή και την υγεία τους, γιατί θα πρέπει να το κάνει το ελληνικό κράτος, και μάλιστα με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου ;
Τέλος, είναι αστείο, από νομική άποψη, να προσπαθείς να αποφύγεις τις συνέπειες μιας παράνομης πράξης σου (απέλαση) κάνοντας απεργία πείνας, και παράλληλα να διαπραγματεύεσαι – απαιτείς πράγματα από το ελληνικό κράτος. Δηλαδή, με αυτήν τη λογική, αν συλληφθούν τα μέλη της σπείρας που δολοφόνησε τους δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, θα μπορέσουν να αποφύγουν τις συνέπειες της πράξης τους (κάθειρξη), κάνοντας απεργία πείνας; Προφανώς όχι.
Γιατί λοιπόν στην περίπτωση των απεργών πείνας η Κυβέρνηση δείχνει τόση ανοχή και ενδοτικότητα; Τόσο πολύ φοβάται τις διάφορες αριστερές συνιστώσες; Μόνο ο Πάγκαλος τόλμησε να πει ωμά την αλήθεια και να δείξει τη λύση, αλλά διευκρίνισε ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις και όχι την επίσημη θέση της Κυβέρνησης (άσχετο, αλλά εκ των υστέρων παραδέχομαι ότι η πιο σοφή κουβέντα του Πάγκαλου ήταν όταν, το 1994, πριν τις τότε δημοτικές εκλογές, είχε αποκαλέσει τον Αβραμόπουλο ως «ο κύριος τίποτα», ενώ και η διαπίστωση ότι «μαζί τα φάγαμε» έχει δόσεις αλήθειας).
Υπό μορφή υστερόγραφου, σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κέντρο της Αθήνας από την ανεξέλεγκτη παρουσία παράνομων αλλοδαπών, διερωτώμαι μέχρι πότε θα συνεχιστεί η ανοχή του κράτους στην κατάληψη του χώρου των Προπυλαίων από τους εγκατεστημένους σε σκηνές και τσαντήρια Ιρανούς που έχουν ράψει τα στόματά τους και ζητούν πολιτικό άσυλο.
Εντάξει, να διαμαρτυρηθείτε αλλά όχι στο πιο κεντρικό και τουριστικό σημείο της Αθήνας…Και σε άλλες χώρες γίνονται ανάλογες διαμαρτυρίες, αλλά, για παράδειγμα, δεν έχω δει τέτοια αθλιότητα ούτε στο Παρίσι κάτω από τον Πύργο του Eiffel, ούτε στο Λονδίνο στο Trafalgar Square.
Μετά απ’ όλα αυτά, δεν μπορώ παρά να συνταχθώ, ως προς τη μελλοντική εκλογική μου συμπεριφορά, με την άποψη του ΕΡΥΘΡΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ (βλ. σχετικά το άρθρο του «Δύο ακόμη ήρωες πεσόντες υπέρ Πατρίδος...», http://ed-mysterious.blogspot.com/2011/03/blog-post_02.html).
ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ