Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΑΣ...

Από το Μάχιμο
Έβλεπα χθες το βράδυ εκατοντάδες υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους του Ολυμπιακού να αποχωρούν από το στάδιο Καραΐσκάκη, απογοητευμένοι. Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που δεν χαιρόμουν. Η ομάδα είχε νικήσει 2-1, τον αιώνιο αντίπαλο αλλά δεν υπήρχε χαρά. Το αποτέλεσμα είχε αλλοιωθεί από μια κάκιστη διαιτησία κάπου κυρίου Καλόπουλου, που με τα σφυρίγματα του, είχε δώσει άλλη μια μαχαιριά κι αυτός στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πέρα από την διαιτησία, χθες στο Στάδιο Καραΐσκάκη, η ατμόσφαιρα ήταν πολεμική. Θα μου πείτε μα καλά ντέρμπυ είναι θα έχει ένταση. Ναι. Αλλά είναι διαφορετικό να έχει ένταση, απ το να φεύγουν φωτοβολίδες και βαρελότα κατά των ποδοσφαιριστών με στόχο να τους τραυματίσουν. Πολλά βαρελότα να σκάνε στα πόδια του ποδοσφαιριστή Λέτο, κάθε φορά που επιχειρούσε να εκτελέσει κόρνερ.
Για να φτάσουμε στο αποκορύφωμα δήθεν φίλαθλοι να κυνηγούν στο τέλος του αγώνα, τον διεθνή Γάλλο παίκτη Σισέ, ποδοσφαιριστή κόσμημα για το ελληνικό πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης. Όλα αυτά που έγιναν σκοτώνουν το ποδόσφαιρο. Πριν από χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση είχε νομοθετήσει πολύ σκληρά για την βία στα γήπεδα. Κατήργησε ακόμη και τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών.
Φυσικά στην Ελλάδα, που οι νόμοι δεν τηρούνται, γρήγορα απεσύρθη ο συγκεκριμένος νόμος, γιατί ενοχλούσε παράγοντες, διοικήσεις, δικηγόρους κι όλους αυτούς που χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται την αγάπη του κόσμου για την μπάλα.
Πολύ απλά η ατιμωρησία της πολιτικής, όπου όλα ξεχνιούνται και όλα μένουν στο απυρόβλητο, έχει περάσει χρόνια και τώρα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνεχή επεισόδια, στον Βόλο, στο Ολυμπιακό Στάδιο και στα άλλα γήπεδα, τελειώνουν με απλά χρηματικά πρόστιμα και τέλος καλό όλα καλά. Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Γι αυτό δεν πάει ο κόσμος στα γήπεδα. Γι αυτό δεν μπορεί να πάρει κάποιος το παιδί του ή τη γυναίκα σε γήπεδο και να αισθανθεί ασφαλής, ότι θα περάσει ένα όμορφο απόγευμα, θα χαρεί και θα επιστρέψει σώος σπίτι του.
Πρόσφατα ο κος Βαρδινογιάννης είχε μπουκάρει στο χώρο μετάδοσης του αγώνα Παναθηναϊκού - Άρη και είχε απειλήσει δημοσιογράφο, γιατί δεν του άρεσε η μετάδοση που έκανε. Τι περιμένετε μετά να κάνει και ο απαίδευτος φίλαθλος.
Και κάτι ακόμη σχετικά με τη "διαπαιδαγώγηση" των οπαδών και μαζών! Τόσα χρόνια αδιαφορούμε για τους νόμους και νομιμοποιούμε το "δίκαιο" της μάζας και του τσαμπουκά!!!! Η εικόνα που είδαμε στην τηλεόραση δεν είναι γεγονός που προέκυψε από παρθενογένεση. Είναι αποτέλεσμα εκπαίδευσης, συστηματικής καλλιέργειας του οπαδισμού και αποθέωσης της καφρίλας.
Το ποδόσφαιρο, δεν είναι -όπως κάποιοι ίσως νομίζουν-ξεκομμένο από τη κοινωνία και τις αξίες της, αλλά ένα πολύ αντιπροσωπευτικό κομμάτι της...Και η κοινωνία μας είναι δυστυχώς καιρό τώρα μια κοινωνία "μαγκιάς" ετσιθελισμού, αυθαιρεσίας, συμφεροντολογισμού χωρίς καμιά αξία...Το μόνο που μετράει είναι η επιτυχία, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς πως αυτή έρχεται...το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμά και όχι ο τρόπος...
Ο ΜΑΧΙΜΟΣ