Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ (Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)

Κυρίες και Κύριοι, επειδή οι μύθοι καλό είναι να μεταφέρονται ορθά, θα σας μεταφέρω πως μου αφηγήθηκε, τι πραγματικά έγινε εκείνο το μεσημέρι εις τη Νέα Μάκρη, είς εκ των πρωταγωνιστών.
Πράγματι, οι τρεις φίλοι μετά των συζύγων τους βρέθηκαν να τρώνε και να πίνουν σε μία χασαποταβέρνα κάπου ανάμεσα σε Νέα Μάκρη και Μαραθώνα. Το μενού είχε παϊδάκια, κοκορέτσια, φιλετάκια και λοιπές λιχουδιές και ουχί φυσικά εξοχικό, όπως περιγράφει ο Σεμνός & Ταπεινός. Εξοχικό τρώνε μόνο οι κουτό-Αθηναίοι, που δεν ξέρουν να φάνε.
Ο προβληματισμός των συνδαιτυμόνων ήταν όντως διάχυτος, όποτε δηλαδή σταματούσανε να μασουλάνε…
Ποιος θα ήταν ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ; Το ποια, το είχαν αποκλείσει ούτως ή άλλως.
Η αλήθεια όμως των γεγονότων είναι, ότι άπαντες συνέκλιναν εις την άποψη ότι ο Άρης δεν θα τολμήσει να βγει μπροστά. Για να ακριβολογούμε κιόλας, είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο.
Αποτελεί διαστρέβλωση των γεγονότων ο ισχυρισμός ότι αποφασίστηκε εκεί να στηριχτεί ο Άρης, όπως διηγείται ο Σεμνός & Ταπεινός. Μάλλον αυτός που του τα μετέφερε, εις την βιασύνη του να χτυπήσει την καλύτερη μπουκιά, δεν παρακολουθούσε τη συζήτηση των άλλων δύο...
Οι άλλοι δύο, άνθρωποι με ήθος, πολιτική άποψη και διορατικότητα, κατέληξαν εκείνο το μεσημέρι ότι ο Αντουάν είναι η καλύτερη λύση. Ο Άρης θα μπορούσε να είναι η επόμενη λύση.
Επίσης ο Σεμνός & Ταπεινός δεν μεταφέρει τίποτε αναφορικά με τους αμίμητους χαρακτηρισμούς και τις κρίσεις για τον Κύριο 1,9%, προφανώς για λόγους συναισθηματικούς. Ας είναι.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας...
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η εν λόγω κίνηση εις το πέρασμα των χρόνων θα λάβει μυθικές διαστάσεις ένεκα του πολιτικού βάρους και της ιστορίας των συμμετασχόντων.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ