Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΦΥΓΕ ΄ΣΥ, ΕΛΑ ΕΣΥ!


Το 2009 ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά των μεγάλων ανατροπών στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Το 2010 αντιθέτως δεν προβλέπεται να έχει εκπλήξεις. Πάντως, αν έρθουν, με δεδομένη την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας, δύσκολα θα είναι για καλό! Ας «αλληθωρίσουμε» λοιπόν λιγάκι κοιτώντας με το ένα μάτι στο χρόνο που πέρασε και με το άλλο στο χρόνο που καταφθάνει οσονούπω:
- Το 2009 το αβύθιστο «υπερωκεάνιο» Καραμανλής βούλιαξε, ως άλλος Τιτανικός, και μάλιστα αύτανδρο. Το «κουρασμένο παλικάρι», αφού τα έκανε όλα μαντάρα κι η διακυβέρνησή του μας βύθισε στη μέση του ωκεανού, αποφάσισε να χαλαρώσει και τώρα κάνει ταξιδάκια αναψυχής στα εξωτερικά!!! Ο Γιωργάκης από την άλλη, «μεγάλωσε» κατά 10 πόντους κι έγινε Γιώργος. Μένει να δούμε αν ο αρχικός ενθουσιασμός του (μου θυμίζει ενθουσιασμό αφελή φιλέλληνα για το συμμάζεμα της πατρίδας μετά την επανάσταση του 1821), δε θα αναλωθεί απλώς και μόνο στις περίφημες εκθέσεις ιδεών που όλοι ακούσαμε προεκλογικά, αλλά θα δούμε και πράξεις ανάλογες της διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης που δεσμεύθηκε ότι θα φέρει στον κρατικό μηχανισμό. Πάντως, αν τα καταφέρει θα τον προσφωνώ μέχρι και ΓΕΩΡΓΙΟ!!!
- Η Ντόρα από ακλόνητο φαβορί για το στέμμα έχασε και μάλιστα...α-βα-βα, ενώ ο - προδότης, Ιούδας, Ισκαριώτης - Αντώνης έγινε ηγέτης της παράταξης με μεγάλη αποδοχή της βάσης του κόμματος (και μάλιστα όχι μόνο!). Το αποτέλεσμα κατά γενική ομολογία ήταν σωτήριο για το κόμμα της Ν.Δ. γιατί αν μη τι άλλο έδωσε μια πνοή αισιοδοξίας. Δεν θα τεκμηριώσω τα παραπάνω με βαθυστόχαστες αναλύσεις, αλλά θα πω μόνο τούτο: πόσο αισιόδοξοι θα μπορούσαμε να είμαστε αν ξέραμε ότι σε περίπτωση εναλλαγής της εξουσίας θα αναλάμβανε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με περούκα;
Και δυο κουβέντες τώρα για τα αθλητικά δρώμενα 2009-2010:
- Ο Πολυμετοχικός πήρε επιτέλους τίτλο στο ποδόσφαιρο: «Πρωταθλητής Χειμώνα»! Αυτά είναι μεγαλεία! Μιλάμε… Η ανατροπή! Άραγε με την οικονομική κρίση θα κάνουν τον Αύγουστο του 2010 την καθιερωμένη φιέστα για την αρχή του νέου πρωταθλήματος;
- Ο Θρύλος από την άλλη, θα παίζει στο CH. League και μετά τα Χριστούγεννα (!!!). Αν λάβουμε υπόψη ότι αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια δεν μιλάμε για απλή ανατροπή αλλά ... για ανατροπή και πέναλτι μαζί!!!
- Για την κούπα (ξέρετε τώρα.... την κανονική ντε.. του Μαίου) δεν βλέπω να έχουμε ανατροπές. Εύκολα ή δύσκολα θα έρθει και πάλι στο λιμάνι. Όσο για το ΑΕΚ 2009-2010 τι να πω...τονπούλογλου (είναι βλέπεις και η καταγωγή!).
Ευχές σε όλους το 2010 να δώσει λιγότερες αφορμές για γκρίνια και περισσότερες ευκαιρίες για χαμόγελα και αισιοδοξία!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
U FOUL