Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω…

Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω…..
Μέχρι και ύμνο αλλάξαμε, αλλά όπως φαίνεται μας ταιριάζει καλύτερα το «σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια»…
Αυτή η ΑΕΚ δεν πάει πουθενά. Και το ερώτημα είναι…. υπάρχει πάτος;
Είναι σαφές ότι, όσον αφορά το Ελληνικό ποδόσφαιρο, όποιος έχει τα χτένια έχει και τα γένια. Εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, βρίσκεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Το ποδόσφαιρο, κύριοι, έχει περάσει προ πολλού από την εποχή που αυτός που κέρδιζε ήταν αυτός που ίδρωνε τη φανέλα περισσότερο.
Τη σήμερον ημέρα, όποιος έχει λεφτά και μια σοβαρή διοίκηση, η οποία θα προστατεύει την επένδυση της (διαιτησία) κερδίζει τίτλους.
Θα μου πείτε… καλά ρε συ, τώρα το κατάλαβες; Όχι ρε παίδες, απλά σκέπτομαι φωναχτά και λυπάμαι για την κατάντια του ποδόσφαιρου και δη της ομάδας μου.
Και οι τρεις μεγάλοι του πρώην ΠΟΚ, είχαν τις χρυσές εποχές τους. Το λάθος που έκαναν ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ είναι ότι δεν περιφρούρησαν αυτό που είχανε, και το σημαντικότερο δεν το εξέλιξαν.
Ο μεν ΠΑΟ έμεινε με έναν πρόεδρο με παραξενιές, ο οποίος νόμιζε ότι απλά θα ξαναέρθει η ώρα της ομάδας του ακολουθώντας τη λογική του ώριμου φρούτου.
Η δε ΑΕΚ; Άστα βραστα. Αρχαιοελληνική τραγωδία με ηρωοποιήσεις, θεοποιήσεις, σωτήρες, εξοστρακισμούς, προδότες, μεγάλες επιστροφές, τυράννους, αλλά τελικά… άφραγκη. Μια κομπίνα πήγε να κάνει η καημένη με το γήπεδο και τον φάκελο των ολυμπιακών αγώνων, και πήρε εκ των τριών το επιμηκέστερο.
Ο Ολυμπιακός με τον Κοκκαλη ανακηρύσσεται ως ο μαέστρος της υπόθεσης. Πήρε ένα διαλυμένο μόρφωμα, και αφού ταχτοποίησε οφειλές, πηρέ το αφάν κατέ των ποδοσφαιριστών και των προπονητών της εποχής και έφτιαξε ομάδα.
Σίγουρος για τον εαυτό του, και αφού προστατευσε την ομάδα του, κατάργησε όλους τους «δελφίνους» όσον αφορά τις ηρωοποιήσεις, και το σημαντικότερο εξέλιξε την επένδυση του. Γήπεδο, marketing, κ.α. συνδράμουν στο γεγονός ο γαύρος να είναι μόνιμος πρωταθλητής.
Δεν είναι αλήθεια ότι το μεγαλύτερο αβαντάζ που έχει ο γαύρος αυτή τη στιγμή είναι η έδρα; Τουλάχιστον 3 πρωταθλήματα πήρε λόγω έδρας, όταν οι άλλοι παίζουν στο αντιποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ.
Και δυστυχώς θα είναι για αρκετά χρόνια ακόμα. Τουλάχιστον μέχρι ο ΠΑΟ να ξυπνήσει και να ακολουθήσει την ίδια τακτική. Γιατί να μην κρυβόμαστε είναι ο μόνος που έχει τα λεφτά, τον κόσμο και τη βαρύτητα να το κάνει αυτό.
Όσο για την ΑΕΚ; Της δόθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και αρχές του ’90 είχε όλα τα φόντα να μείνει πρωταγωνίστρια και σήμερα όλα τα παιδάκια να θέλουν να γίνουν ΑΕΚ.
Λίγο αυτοί που την διοίκησαν, λίγο ο μεγαλοϊδεατισμός του Μπάγιεβιτς, και ασφαλώς ο κοινός παρανομαστής των δύο προηγούμενων, η έλλειψη χρημάτων, κατάντησαν την ΑΕΚ εκεί που βρίσκεται σήμερα. Ακολούθησε η έλλειψη στρατηγικής, φιλοσοφίας, οράματος και ταυτότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η ΑΕΚ άλλαξε 3 ύμνους!!!
Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, «με πορδές δεν βάφεις αυγά». Βάλτε αντί πορδών τα λεφτά και αντί αυγών τους τίτλους και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
ΥΓ.1. Κοζώνη θεέ (αν πραγματικά έχεις λεφτά) πάρε τη ΠΑΕ!!
ΥΓ.2. Και αν έχεις και άλλα πάρε και τη ΚΑΕ !!
ΥΓ.3. Τελικά ποιος είναι ο ύμνος της ΑΕΚ;
Του Παπαϊωάννου, του Φοίβου ή του Παπαδόπουλου (με τον Β. Παπακωνσταντίνου να τραγουδάει οε, οε, οε);
ΥΓ. 4. Όλοι ΑΕΚ (;)
Εις το επανιδείν.
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ