Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Χο,χο,χο και Αμπρέου...

Γεια και χαρά σας παίδες. Είναι τόσο «φορτωμένη» η αθλητική – μεταγραφική επικαιρότητα, που με «αναγκάζει» σήμερα να γράψω δύο θεματάκια. Ας τα πάρουμε με τη σειρά…
- «Τους κάνω πλάκα», χο-χο-χο…
Της... «τάνας» έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες εις τα αθλητικά ραδιόφωνα της Αθήνας, δεν την «άντεξαν» τη μεταγραφή του Μέλμπεργκ στον «αιώνιο» οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Είδαν τον παίκτη, που δικό τους αθλητικό έντυπο παρουσίαζε ως «βράχο» με πρωτοσέλιδο, να καταλήγει στον Ολυμπιακό, κίνηση «επίδειξη ισχύος» από τον Σωκράτη Κόκκαλη.
Κίνηση «ματ» από τον Socrates, κίνηση που «αιφνιδίασε», αφού όλοι ανέμεναν ότι ο «Θρύλος» θα έκανε μεταγραφές υπό την αίρεση ότι θα έμπαιναν δυνατά στην ΠΑΕ οι Αγγελόπουλοι.
Ο (είμαι πρώτα οπαδός και μετά παράγοντας) Κόκκαλης είχε χθες όρεξη να «παίξει» με τους πολυμετοχικούς και τους πήρε τον σούπερ παίκτη. Απέδειξε ότι είναι εδώ και καθόλου διατεθειμένος να διαπραγματευτεί τη μοναρχία του Ολυμπιακού. Κακά τα ψέματα, με την απόκτηση του Μέλμπεργκ, καλύπτεται (και με το παραπάνω) το κενό της αποχώρησης του Άντζα, ενώ με την απόκτηση του Ντάρμπισιρ ξέρει ο Κετσπάγια ότι πίσω από τον (παικταρά) Ντιόγκο έχει έναν striker που για τα δεδομένα της Σούπερ Λίγκας είναι «ταμάμ». Τα άφησε άλλωστε τα διαπιστευτήριά του ο Βρετανός εις το φιναλέ της περσινής σεζόν.
Μ’ αυτά λοιπόν και μ’ αυτά, βλέπουμε έναν Ολυμπιακό που με δύο ακόμα παίκτες (αμυντικό χαφ, αριστερό χαφ) θα είναι και φέτος πανίσχυρος (για το ελληνικό πρωτάθλημα). Από την άλλη στον Παναθηναϊκό, παίρνουν τον Ένχελλαρ που ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ, κάνουν ταξιδάκια αναψυχής εις τη Μαδρίτη, ψάχνουν ακόμα σέντερ φορ, τον παρτενέρ του Καντέ στην άμυνα (λέτε να είναι και φέτος ο Λουκάς ο Βύντρα;), για το δεξί άκρο της άμυνας υπάρχει ο κανένας (καλός και άγιος ο Μουν, κούπες όμως με δαύτον βασικό δεν παίρνεις), όσο για τα αριστερό άκρο της επίθεσης; Δεν πρέπει να ανησυχούν οι οπαδοί του «τριφυλλιού».
Σκοτωμός θα γίνει για το ποιος θα πρωτοπαίζει : Γιοβάνοβιτς ή Λεονάρντο; Του χρόνου πάλι θα του φταίει του Τεν Κάτε η διαιτησία, πάλι για τα λάθος… αράουτ θα γκρινιάζει…
-«Τους θύμισε τον Ντάρκο».
«Αν είχαμε τον Αμπρέου από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου θα ανεβαίναμε κατηγορία...». Σε ποιον ανήκουν τα λόγια που προηγήθηκαν; Χουάν Μανουέλ Λίγιο ονομάζεται ο κύριος και είναι ο προπονητής της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Έπαθε την πλάκα του με όσα έκανε φέτος στα γήπεδα της Segunda division o διεθνής Ουρουγουανός (11 γκολ σε 16 αναμετρήσεις), ανάλογα είναι και τα συναισθήματα που έχουν οι οπαδοί της ομάδας από το Σαν Σεμπαστιάν.
Ντάρκο Κοβάσεβιτς τους έφερε στη μνήμη ο Αμπρέου, πάνω όμως που βρήκαν νέο «φονιά», κάποιος τους τον πήρε. Δεν είναι κάποιος «πλούσιος», έχει όμως σχέδιο, όραμα και κόσμο αφοσιωμένο, που έβγαλε τη μεταγραφή (ένα μύριο για ένα χρόνο) μέσα από τα διαρκείας. Λέγεται Άρης Θεσσαλονίκης και αγωνίζεται στην...ελληνική Σούπερ Λίγκα.
Τα λέμε...
BETMIXER