Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Κυρίες και Κύριοι, καθημερινώς αποδεικνύεται ότι είμαστε η χώρα της κωλοτούμπας. Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία μας θα μπορούσε άνετα να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο εις την περίπτωση που η κωλοτούμπα ήταν ολυμπιακό άθλημα. Οι ξένοι δεν θα φτουρούσαν μπροστά μας. Πλάκα θα τους κάναμε. Όχι μόνο το χρυσό θα κερδίζαμε σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θα σαρώναμε και τα υπόλοιπα μετάλλια.
Και χωρίς να χρειαζόμαστε ντόπα, αφού την κωλοτούμπα την έχουμε εις το DNA μας.
Ποιο ποδόσφαιρο, ποιο μπάσκετ, η κωλοτούμπα είναι το εθνικό μας σπορ.
Με μπροστάρηδες τους πολιτικούς και τα Μ.Μ.Ε. που την κωλοτούμπα, την έχουν για πρωινό…
Συμβαίνει μάλιστα κάποια «κομάντα» να αλλάζουν γνώμη ουχί μόνο προϊόντος του χρόνου, αλλά ακόμη και προϊούσας της ημέρας.
Η γνώμη που κάθε φορά εκφράζεται τις περισσότερες φορές δεν είναι δική μας. Την έχουμε ακούσει, μας την έχουν μεταφέρει κάποιοι «φωστήρες», μας έχουν «πείσει» με την καθημερινή προπαγάνδα, την έχουμε εφεύρει, ή ακόμη απλώς ελπίζουμε ότι η γνώμη μας είναι η ορθή.
Συνήθως όμως η γνώμη και η κωλοτούμπα είναι υστερόβουλη αναλόγως των συμφερόντων μας.
Φυσικά ο καθείς εξ ημών δικαιούται να έχει γνώμη. Κάποιοι ενδεχομένως να δυσκολεύονται να αποδεχθούν το δικαίωμα αυτό. Οι περισσότεροι όμως τυγχάνει να έχουν μία, δύο, τρεις, τέσσερις ακόμη και πέντε γνώμες. Για το ίδιο θέμα…
Με τον τρόπο αυτό ο στόχος επιτυγχάνεται. Έχουμε πάντα δίκιο, ό,τι και να γίνει, αφού μία από τις πέντε γνώμες που έχουμε διατυπώσει, δεν μπορεί, θα πέσει μέσα.
Και φυσικά νιώθουμε πάντοτε δικαιωμένοι, αφού για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι είμαστε τόσο έξυπνοι, τόσο μοναδικοί.
Τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. είναι βέβαια μακράν οι καλύτεροι άλτες κωλοτούμπας.
Ανάλογα με τα συμφέροντα που υπερασπίζουν και προωθούν, αλλάζουν γνώμη κατά το δοκούν.
Τη μία ημέρα η Κυβέρνηση προωθεί τις μεταρρυθμίσεις, ο δε Κώστας συγκεντρώνει την απόλυτη αποδοχή. Την επομένη δίνεται γραμμή ότι η Κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης και ο Κώστας είναι τόσο κουρασμένος. Τα ίδια και με το Κίνημα, τις μονές ημέρες τα ίδια Μ.Μ.Ε. αρθρογραφούν για την ανικανότητα του George να αρθρώσει ουχί μόνο πολιτικό λόγο, αλλά ούτε καν λόγο και το ΠΑΣΟΚ είναι φθαρμένο, τις ζυγές ότι αποτελούν την ελπίδα του τόπου.
Για τους πολιτικούς τα λόγια είναι περιττά. Αν δεν είναι καλοί σε καθημερινές κωλοτούμπες, δεν κάνουν για το επάγγελμα. Εις την καλύτερη να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι εις την Κάτω – Πέρα – Δώθε Παναγιά.
Εξάλλου ουδείς εχέφρων πολίτης έχει καμία απαίτηση από τα «παλικάρια» μας. Ποιος περιμένει άλλωστε από αυτούς να παράγουν έργο. Η ανεπάρκεια της τεράστιας πλειοψηφίας εξ αυτών είναι αποδεικνυόμενη και πανθομολογούμενη.
Επειδή όμως έχουμε τα Μ.Μ.Ε. και τους πολιτικούς που μας αξίζουν, δεν διστάζουμε να βάλουμε τα γυαλιά εις τους ανωτέρω, όταν αποφασίσουμε να κάνουμε την κωλοτούμπα μας.
Αν τα ανωτέρω ακούγονται ή φαίνονται υπερβολικά, απλώς ας κοιτάξουμε γύρω μας και ας παρατηρήσουμε προσεκτικά συμπεριφορές…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ