Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ποιος Κοροϊδεύει Ποιόν;

Πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης στα πλαίσια εξαγγελιών για εξοπλιστικά προγράμματα είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «Δεν θα αφήσουμε την χώρα ανοχύρωτη όταν οι απέναντι προκαλούν» και συμπλήρωσε ότι «... δεν αντιμετωπίζουμε μια δημοκρατία δυτικού τύπου, αλλά ένα καθεστώς που στρατοκρατείται σε μεγάλο βαθμό»!!
Τι άλλαξε λοιπόν και αποφάσισε ο ίδιος Υπουργός να περιορίσει τόσο την θητεία όσο και τις εξοπλιστικές δαπάνες;
Μήπως σταμάτησαν να πετάνε τα Τουρκικά αεροσκάφη πάνω από τα Ελληνικά νησιά;
Μάλιστα πριν από δύο ημέρες οι Τούρκοι κάλεσαν και τα πυροσβεστικά Canadair που προσέγγιζαν την Σάμο να απομακρυνθούν, γιατί πετούσαν σε Τουρκικό εναέριο χώρο!!!
Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση έχει κυριευθεί από πανικό και στην προσπάθειά της να παρουσιάσει ένα πιο λαϊκό πρόσωπο θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια της χώρας.
Είναι γνωστό ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων έχει παγώσει εδώ και μερικά χρόνια. Όχι μόνο δεν αγοράσαμε τίποτε, αλλά αντίθετα καταφέραμε με την πολιτική μας να εκνευρίσουμε το σύνολο των «συμμαχικών χωρών». Το παράδοξο είναι ότι δεν επιλέξαμε να εκνευρίσουμε τους Αμερικάνους ή τους Ευρωπαίους, τους εκνευρίσαμε όλους και πλέον δεν μας λαμβάνουν υπ' όψιν.
Το επικίνδυνο είναι ότι η παραπάνω απόφαση φαίνεται να ελήφθη χωρίς την ενημέρωση και την αντίστοιχη ανάλυση από τα Γενικά Επιτελεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του ήδη καταρρακωμένου ηθικού των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων.
Ο Πληροφοριοδότης