Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή


Από το Μυστήριο
Νομίζω ότι ήλθε πια η ώρα να ληφθούν άμεσες και δραστικές αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ενός καθόλα νεοναζιστικού κόμματος, αρκετά μέλη του οποίου δρουν ως στυγνοί εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.
Η Χ.Α. έχει υιοθετήσει και κυρίως καπηλευθεί όχι μόνο εθνικιστικές ιδέες, αλλά και καθαρά πατριωτικές. Επουδενί δεν είναι ένα δεξιό κόμμα, ούτε καν ακροδεξιό. Άλλωστε η επίθεση στο Μελιγαλά εναντίον οπαδών της ΝΔ και ακροδεξιών οργανώσεων, αλλά ακόμη και εναντίον συγγενών που είχαν πάει να τιμήσουν τους νεκρούς τους αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Αμόρφωτα και ανιστόρητα τα στελέχη της έφθασαν να αρνούνται την ελληνική καταγωγή του Σχορτσιανίτη ή να βάλουν εναντίον της χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας στον 18χρονο Γιάννη Αντετοκούμπο.
Η Χ.Α. απευθύνεται σε διάφορους χώρους, με αρκετά όμως συγγενή μεταξύ τους χαρακτηριστικά. Έτσι, απευθύνεται κατ’ αρχήν σε ένα κοινό φοβισμένο αλλά και φοβικό για κάθε τι διαφορετικό. Επίσης, σε εκείνους που εμφορούνται με πατριωτικά χαρακτηριστικά και δικαίως ανησυχούν για τον αφελληνισμό της χώρας, την χάλκευση της ελληνικής ιστορίας και την προτεκτορατοποίηση της Ελλάδος, και νιώθουν ότι δεν εκφράζονται πολιτικά. Στην προσπάθεια προσεταιρισμού τους η Χ.Α μετέρχεται κιτς ελληνοπρεπών εκδηλώσεων, σωστά σκηνοθετικά δουλεμένων όμως για να πείσουν τους αδαείς που αρέσκονται σε επιδείξεις ισχύος και δύναμης που συνοδεύονται από δήθεν αρχαιοελληνικές αναφορές.
Απευθύνεται όμως και στα κοινωνικά αυτά στρώματα που έχουν πληγεί από την ανεξέλεγκτη οικονομική κρίση, ανεξαρτήτως προηγούμενης ιδεολογικής προελεύσεως. Έτσι η Χ.Α. βρέθηκε να διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία σε περιοχές όπως το Πέραμα ή η Νίκαια, αλλοτινά κάστρα του ΚΚΕ.
Ακόμη, με τις «δυναμικές» ενέργειές της η Χρυσή Αυγή έχει πετύχει να «θεοποιηθεί» από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της νεολαίας (δεύτερο κόμμα στις ηλικίες 18-24 στις δημοσκοπήσεις), κυρίως εκείνο που βρίσκεται στο περιθώριο και που «γουστάρει» αυτό το δήθεν αντισυστημικό προφίλ που προβάλουν τα στελέχη τους,.
Όσοι τραμπούκοι δεν είχαν ενταχθεί στις ακροαριστερές και αναρχικές οργανώσεις, επάνδρωσαν τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. μεταφέροντας το πεδίο αντιπαράθεσης από τα γήπεδα και τους γειτονιές μεταξύ των χούλιγκαν των ομάδων στις συγκρούσεις της Χ.Α. με τις αριστερές οργανώσεις.
Μετά πάντως τη σημερινή δολοφονία, θέλω να πιστεύω ότι έγινε αντιληπτό σε όλους εκείνους τους δεξιούς ψηφοφόρους που έβλεπαν με αρκετά θετικό μάτι την δράση της Χ.Α. ως ανάχωμα στην ιδεολογική και την εν τοις πράγμασι τρομοκρατία της άκρας Αριστεράς, ότι η Χ.Α. δεν είναι δυνατόν να χειραγωγηθεί, ούτε φυσικά να μαλθακέψει στην πορεία. Δεν ελέγχεται, όπως δεν ελέχθησαν οι Εθνικοσοσιαλιστές στην Γερμανία το 1930, όπως βαυκαλιζόντουσαν τότε τα εκεί αστικά κόμματα, όπως απεδείχθη πικρά στην πορεία της ιστορίας.
Απαιτείται λοιπόν να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το νεοναζιστικό και ρατσιστικό μόρφωμα και να απαγορευθεί η συμμετοχή στα κοινά των ηγετικών στελεχών του (το νομικό οπλοστάσιο υπάρχει). Και αν για κάποιους αυτό ηχεί αντιδημοκρατικό, καθώς 425.000 Έλληνες εμπιστεύτηκαν με την ψήφο την Χ.Α., θεωρώ ότι πια δεν χωρούν ημίμετρα. Η ανεξέλεγκτη δράση της Χ.Α. είναι απολύτως βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακόμη πιο ακραίες καταστάσεις, πόσω μάλλον αν τα μέλη της συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι ανέλεγκτοι.
Ως κατεξοχήν αρχηγικό κόμμα η Χ.Α., σε περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου, δεν θα καταφέρει να μετασχηματιστεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις της με άλλη ονομασία. Η εμπειρία άλλωστε αντίστοιχων μορφωμάτων που απαγορεύτηκαν στην Ευρώπη αυτό δείχνει.
Φυσικά, όλοι σήμερα έσπευσαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την δολοφονία. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και λοιπές ακροαριστερές οργανώσεις προκειμένου να πείσουν ότι μόνη καταδικαστέα βία είναι των Χρυσαυγιτών, ενώ όταν η βία είναι αριστερής προελεύσεως είναι προφανώς η μόνη δίκαιη και νομιμοποιημένη. Ο Καμμένος μπας και κερδίσει καμία ψήφο και σώσει την παρτίδα μετά τις απανωτές γκάφες του, η δε ΝΔ για να στήσει στο τοίχο την Χ.Α. με την ελπίδα να σταματήσει την εκροή ψηφοφόρων της προς τα άκρα.
Ένα πάντως είναι απολύτως βέβαιο. Η βία γεννά βία και όποιος την επικαλείται για να δικαιολογήσει τις πράξεις του ή να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, κάποια στιγμή θα τη δει να χτυπά την πόρτα του…
Η Δημοκρατία πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη δύναμη να απαντήσει σε όλες τις προκλήσεις. Σήμερα της Χ.Α., αύριο της άκρας Αριστεράς.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ