Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το σχέδιο απλό: Πρώτα απεργίες, μετά καταλήψεις στα σχολεία


Από το Μυστήριο
Σήμερα θα μου επιτρέψετε να τολμήσω μία πρόβλεψη. Αν και μεταξύ μας, στην περίπτωση που οι στοιχηματικές εταιρείες δέχονταν το εν λόγω στοίχημα, οι στοιχηματζίδες θα το χαρακτήριζαν «σιγουράκι».

Από Δευτέρα λοιπόν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των καθηγητών έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, παρά το «συγκλονιστικό» άδειασμα των δασκάλων. Δεδομένου όμως ότι αφενός μεν οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν από μειοψηφίες αριστεριστών, αφετέρου δε η πλειοψηφία των καθηγητών αδυνατεί να αντέξει οικονομικά συμμετέχοντας σε απεργίες διαρκείας, οι εν λόγω κινητοποιήσεις δεν προβλέπεται να έχουν μεγάλη επιτυχία. Πόσω μάλλον όταν έχει καταστεί πεποίθηση σε όλους τους εμπλεκομένους ότι και εκατό ημέρες απεργία να γίνει, οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν αλλάζουν.
Έτσι, μετά από την όποια αρχική επιτυχία αναφορικά με τη συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία, οι κινητοποιήσεις αποκλείεται να μακροημερεύσουν, και από την πρώτη κιόλας εβδομάδα τα περισσότερα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
Επειδή όμως ο μόνος κυρίαρχος στόχος των υποκινούμενων από το ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήσεων είναι η κυβερνητική φθορά δια της προκλήσεως κοινωνικής εντάσεως στο ευαίσθητο θέμα της παιδείας, θα εφαρμοσθεί το «Σχέδιο Β» ούτως ώστε η αναταραχή στα σχολεία να συνεχισθεί αμείωτη.
Τη σκυτάλη λοιπόν θα την πάρουν οι μαθητές (και οι φοιτητές), με την παρότρυνση φυσικά των καθηγητών τους. Έτσι οι συνήθεις διαχρονικά μειοψηφίες μαθητών (και των γνωστών – αγνώστων «εξωσχολικών») υπό την καθοδήγηση των συνδικαλιστών καθηγητών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και στις άλλες αριστερίστικες οργανώσεις, θα προσπαθήσουν να επιβάλουν καταλήψεις στα περισσότερα σχολεία, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα που δημιουργούν και εντυπώσεις.
Εξ ου και οι «παροτρύνσεις» του Αλέξη στον αγιασμό προς τους μαθητές για «αντίσταση» στην Τρόικα…
Με τις καταλήψεις, μεγάλοι κερδισμένοι φυσικά θα είναι και οι καθηγητές, καθώς θα αμείβονται κανονικά αν και τα σχολεία τους θα είναι κλειστά, δεν θα έχουν στραπατσαριστεί συνδικαλιστικά, και δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν την πίεση της κοινής γνώμης για τα κλειστά σχολεία…
Ο Σεπτέμβριος προβλέπεται λοιπόν θερμός και στον χώρο της παιδείας, ενώ ο κίνδυνος ανάφλεξης από την αναταραχή που θα προκληθεί, ίσως να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη βιωσιμότητα της Κυβέρνησης.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ