Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ...

Από τον Ερυθρό Δευκαλίωνα
Έλεγε ο μυθικός Χάρρυ Κλυν σε μια κασέτα που άκουγα μικρός, νομίζω ότι ήταν στο ραντεβού με την εισαγγελία, «στην Ελλάδα, άμα σε πάρουνε χαμπάρι πέφτουνε κάτι γιαούρτια».
Καταλάβατε μάλλον ότι αναφέρομαι στον ηρωικό Αλέκο Αλαβάνο και τα γιαούρτια που έφαγε στον Αγ. Παντελεήμονα.
Όμως, η φράση του Χάρρυ Κλυν δεν ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Αλαβάνου, γιατί εκεί τον πήρανε χαμπάρι και άμα δεν ήταν τα ΜΑΤ, όχι γιαούρτι θα τρώγε μόνο, αλλά πιστεύω ότι οι χιλιοταλαιπωρημένοι κάτοικοι θα προέβαιναν σε ακόμη πιο ακραίες ενέργειες.
Αλήθεια τι πήγε να τους πει από τη ζωή του ο Αλέκος;
Δε νομίζω να πήγε να τους πει για την ιστορία της οικογένειάς του.
Ούτε για τον παππού του που ήτανε πρόεδρος της Βουλής και τον πατέρα του που ήτανε επίσης βουλευτής.
Και μάλλον δεν θα τους έλεγε για το πως πολεμάει το κεφάλαιο αριστερός ων, με την ιδιότητα ενός από τους πιο πλούσιους Έλληνες πολιτικούς.
Μικρή σημασία έχει άλλωστε.
Ό,τι λοιπόν και να τους έλεγε, θα ήταν λόγια του αέρα. Γιατί ο ίδιος έχει φροντίσει με προσωπικές του δηλώσεις να δείξει τις απόψεις του ξεκάθαρα.
Απολαύστε τις πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις αυτού του μεγάλου πατριώτη.
«Κάθε παιδί μετανάστη που γεννιέται στην Ελλάδα να γίνεται αυτόματα Έλληνας».
«Μετά από 5 χρόνια ζωής στην Ελλάδα κάθε παράνομος μετανάστης να γίνεται επίσης Έλληνας».
Ξέχασε να προτείνει ότι επίσης μετά από 5 χρόνια πρέπει να αφαιρείται η ελληνική υπηκοότητα από τους Έλληνες.
Όχι, ότι δεν το σκέφτεται βέβαια.
Άλλο επικό «ποια Μακεδονία μας; δηλαδή να βάλουμε ένα τίτλο σε ένα φέρετρο».
Δεν ξέρω για τίτλους σε φέρετρα, πάντως για τον τίτλο του γιαουρτιού είμαι περίεργος. Δέλτα; Μεβγάλ; ΦΑΓΕ; Ορεινό Βερμίου;
Μάλλον το ακροδεξιό φασιστοειδές γιαούρτι με την εθνικιστική ονομασία «Όλυμπος».
Για να μην θυμηθώ τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του καριέρας.
Ήτοι, τη στιγμή που πάγωσε το πανελλήνιο με την επίδειξη ασχετοσύνης, όχι σε κάποιο σύγγραμμα του Τέρπανδρου (αρχαίος ποιητής από τη Μυτιλήνη) αλλά στο ίδιο τον εθνικό ύμνο.
Δε ρώτησε και κανένα για να μην την πατήσει ο Αλεκάρας εκείνη την μέρα. Πήρε την ομάδα πάνω του και το αποτέλεσμα ήταν τραγέλαφος.
Ενώ εκείνο το μοιραίο λάθος ήτανε μάλλον ο τίτλος στο δικό του πολιτικό τέλος.
Ενώ την επομένη ο δημόσιος τηλεοπτικός υπερασπιστής όλων αυτών, ο κ. Λαζόπουλος με την τηλεοπτική του ρομφαία τον υπερασπίστηκε μέχρι τελικής πτώσης.
Σε λίγο καιρό θα γράψω ένα άρθρο για αυτόν όποτε έχω πολύ χρόνο γιατί του έχω πάρα πολλά μαζεμένα. Άσε που θα πρέπει να προσέχω αυτά που θα γράψω, γιατί η λογοκρισία του μυστήριου παραμονεύει.
Υ.Γ. 1 Στην πρώτη φωτογραφία βλέπω κάποιους με κράνη να συνοδεύουν τον Alek ή μου φαίνεται;
Υ.Γ.2 Στη δεύτερη φωτογραφία τα ΜΑΤ, τα οποία είπε ότι δεν τους προστατεύσανε τον έχουν περικυκλώσει για να του σώσουν το τομάρι του αχάριστου.
Υ.Γ. 3 Η υποψήφια του Σύριζα για το δήμο Αθηναίων, η κυρία Πορτάλιου (όποιος δεν την έχει δει, χάνει) αποκάλεσε τους συνταξιούχους άντρες και γυναίκες του Αγ. Παντελεήμονα ακραία ρατσιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους φαίνεται ότι Η συγκεκριμένη κυρία και ο Αλέκος θα ησυχάσουν, μόνο όταν διώξουν από την περιοχή και τον τελευταίο Έλληνα κάτοικο.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ