Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Μπάλα ή... water polo;;;

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ, όπου εννιά στις δέκα ο καλύτερος κερδίζει. Πρόκειται για ένα σπορ ομαδικό εις το οποίο είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου ΔΕΝ κερδίζει αυτός που το αξίζει. Όπου η αδικία κυριαρχεί και αν το θέλετε, αυτή ακριβώς η δύναμη του αδυνάτου (πείτε και προοπτική της έκπληξης), είναι που το έχει φέρει στην 1η θέση και το έχει ανακηρύξει (άτυπα έστω), σε «βασιλιά των σπορ».
Προσωπικά, την έκπληξη τη δέχομαι εις το ποδόσφαιρο και τη γουστάρω. Αρκεί η έκπληξη αυτή να συνιστά «νόμιμη» αδικία. Όχι παρανομία. Που τέτοια (λίγο έλειψε) να συντελεστεί χθες εις τα «Πηγάδια». Όπου δύο ομάδες κατέβηκαν να παίξουνε ποδόσφαιρο σε.. συνθήκες water polo. Έτσι - βλέπετε - αποφάσισε ο άρχων (ο Θεός να μας φυλάει) του αγώνα. Που βέβαια δεν έμεινε εκεί. Ό, τι μπορούσε έκανε ο άνθρωπος :
- Τι offside από πάσα αμυνομένου (!!!) έδωσε και ανέκοψε τετ - α τετ του Χαβίτο με τον Λύμπε (το ξαδελφάκι του γνωστού μας Νικόλα παιχταρά).
- Τι φάουλ αμυντικό σφύριξε υπέρ του Αρεως, αδιαφορώντας (προφανώς) για τον Τζόνσον που έβγαινε «φάτσα - κάρτα» με της Σκόντα τον goalkeeper.
Ανθρώπινα λάθη ε; Ναι, το ξέρουμε αναγνώστη μου το έργο. Πάντως δικαιολογία υπάρχει για τον κύριο διαιτητή. Μπορεί και να μπερδεύτηκε. Να.. νόμιζε ότι σφυρίζει αγώνα water polo. Εκεί είμαι αδιάβαστος. Δεν ξέρω τους κανόνες...
ΥΓ 1 : Καμέλ Μεριέμ. Και ακόμα δεν είδατε τίποτα...
ΥΓ 2 : Από τη μέρα της κλήρωσης των προημιτελικών, το διαβάσετε εις το Betmixers.gr : Η μια ομάς του τελικού, θα φοράει κιτρινόμαυρα. Και θα' χει σήμερα το Θεό. Εκείνον του πολέμου...
YΓ 3 : Φυσικά και δε μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης (και ο νοών νοείτο). Scripta manent άλλωστε. Τα λοιπά είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Και ένδειξη αδυναμίας. Εξάλλου, από την παρά φύση (μπορείτε να την αποκαλέσετε και «βιασμό») διαστρέβλωση των γραφομένων μου, «τυφλώνομαι» και αδυνατώ να δ ι α β α σ ω. Ουδέποτε (άλλωστε) μου άρεσαν τα λασπόλουτρα. Στα 36 μου, κομματάκι δύσκολο να αλλάξω γούστα.
ΥΓ 4 : Προς τον φίλτατο Sin Doctor : Ποτέ δεν τα κατάφερες. Και το έργο συνεχίζεται. Σενάριο λίγο διαφορετικό. Κατάληξη; Η ίδια…
BETMIXER