Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

RAUS ...

Κυρίες και Κύριοι, είναι αλήθεια ότι η πρόκληση του γερμανικού περιοδικού Focus προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό είναι επαίσχυντη. Είναι φυσικό όλοι μας να νιώθουμε οργισμένοι για την συμπεριφορά ενός λαού, όπως εκφράζεται εν πολλοίς διά του ανωτέρω περιοδικού.
Διότι δεν είναι μόνο η φωτογραφία του ελληνικού αγάλματος που μας προκαλεί ευθέως. Εδώ και έξι περίπου μήνες η δημοσιογραφία εις ολόκληρο σχεδόν το γερμανικό τύπο βρίθει δημοσιευμάτων λίγο έως πολύ προσβλητικών για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Σε καθημερινή σχεδόν βάση όλο και κάποιος γερμαναράς θα θυμηθεί να τα χώσει εις την Ελλάδα. Ίσως και να φταίει η προτίμηση των Γερμανίδων εις τα ελληνικά νησιά και εν γένει προϊόντα…
Μες την οργή του ο καθείς μας θα εδύνατο να θυμηθεί ίσως την σφαγή των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Κομμένου εις την Άρτα κλπ…., εις τις οποίες προέβησαν τα γερμανικά «νιάτα». Θα μπορούσε να πάει ακόμη παλιότερα και να θυμηθεί την συμβολή των Γερμανών «συμβούλων» εις τους Νεότουρκους κατά την οργάνωση και εκτέλεση της γενοκτονίας των Μικρασιατών Ελλήνων, Ποντίων και Αρμενίων κατά την περίοδο 1915 – 1922, όταν τα γερμανικά «μυαλά» δοκίμαζαν σχέδια «τελικής λύσης» για να τα εφαρμόσουν μερικές δεκαετίες αργότερα.
Επίσης, θα μπορούσε να θυμηθεί κανείς το κατοχικό «δάνειο» που άρπαξαν οι κατοχικές γερμανικές δυνάμεις, εξαιτίας του οποίου ο λαός των Αθηνών οδηγήθηκε εις τον λιμό με εκατοντάδες χιλιάδες ίσως νεκρούς, και το οποίο «δάνειο» παραμένει ακόμη ανεξόφλητο. Ή τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα «παιδιά» του Αδόλφου εις τον τόπο μας.
Ακόμη, θα μπορούσε να θυμηθεί κανείς, ότι η SIEMENS αλλά και άλλες γερμανικές εταιρείες (βλ. Hotchif, AEG κλπ) από την λήξη του πολέμου μέχρι σήμερα με τον ένα ή τον «άλλο» (κυρίως…) τρόπο έχουν πάρει τις «καλύτερες» δουλειές με το Ελληνικό Δημόσιο αυξάνοντας τοιουτοτρόπως το γερμανικό ΑΕΠ (αλλά ως φαίνεται και τις τσέπες ουκ ολίγων Ελλήνων πολιτικών) και δίδοντας εργασία σε εκατοντάδες χιλιάδες αλαλάζοντες σήμερα εναντίον της Ελλάδος Γερμανούς φορολογούμενους.
Θα μπορούσε να θυμηθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των αμυντικών μας δαπανών πηγαίνει σε αγορές οπλισμού από γερμανικές εταιρείες, οι οποίες μάλιστα μας «ανταμείβουν» κατασκευάζοντας δια ημάς υποβρύχια που γέρνουν…
Θα μπορούσε να θυμηθεί ότι ένεκα του κοινού νομίσματος η γερμανική βιομηχανία μπόρεσε να εξάγει τα προϊόντα της απροσκόπτως εις την ζώνη του ΕΥΡΩ και να τροφοδοτείται η γερμανική οικονομία με ζεστό χρήμα.
Πολλά θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε εις την γερμανική απρέπεια, αλλά σήμερα και υπό αυτές τις συνθήκες δεν ωφελεί να ψάχνουμε για ενόχους εκτός της Ελλάδος.
Αφού παραδεχθούμε πρώτα ότι και εμείς έχουμε ευθύνη (μικρή, μεγάλη δεν έχει τόσο σημασία αυτή τη στιγμή) για αυτό το χάος, είτε διαπράττοντας το «έγκλημα» είτε διά παραλείψεως, είτε ακόμη από βαρεία αμέλεια, είναι ώρα να αναζητήσουμε και τους κύριους ενόχους.
Οι ένοχοι λοιπόν για την οικονομική καταστροφή που έρχεται έχουν ονοματεπώνυμο και μάλιστα ελληνικό. Είναι τοις πάσι γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Είναι όσοι κυβέρνησαν τούτη δω την χώρα και την έφεραν ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.
Αυτοί που όχι μόνο καταλήστευσαν τα ταμεία, αλλά έδωσαν το δικαίωμα εις όλους τους απανταχού πικραμένους να βγάζουν την χολή τους εναντίον της Ελλάδος. Αυτοί που διέσυραν το όνομα της χώρας μας παγκοσμίως.
Όταν με το καλό παρέλθει η κρίση, οφείλουμε πρώτα εις τους εαυτούς μας, όλοι οι ανωτέρω υπεύθυνοι να το πληρώσουν.
Να τους στείλουμε φυλακή και αν δεν μπορούμε αυτό σπίτι τους.
Να μην φανούμε για ακόμη μία φορά αμνήμονες…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ