Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Απλά δεν υπάρχει άλλος...

Εννέα λεπτά τρέλας στην Αθήνα και έξι λεπτά black out στην Ρώμη ήταν αρκετά για μια παραφυσική ομάδα και για ένα παραφυσικό παιχνίδι – ναι, φίλοι μου όλα ήταν παραφυσικά εχθές – για να ταΐσει αυτή η ομάδα για άλλη μια φορά την Ιστορία.
Είναι γεγονός ότι μπορεί να απουσιάζω τον τελευταίο καιρό, αρθρογραφικά τουλάχιστον από το φίλτατο τούτο blog, αλλά αγαπητοί μου συναγωνιστές – μιλάμε για αυτό το blog και όχι για κάτι άλλο για να μην παρεξηγηθούμε – σήμερα δεν άντεξα στον πειρασμό, έχοντας ακούσει τα πάντα τον τελευταίο καιρό και αποφάσισα να ενδώσω – απαντήσω κι εγώ.
Στο ποδόσφαιρο απλά – απλοϊκά πράγματα δεν υπάρχουν. Κι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός έγραψε χθες στην Ρώμη άλλη μια σελίδα στην ιστορία δεν είναι μεταφυσικός αλλά καθαρά ποδοσφαιρικός.Και εξηγούμαι.
Η τόλμη του Νιόπλια να αλλάξει το σχήμα της ομάδας, ο Καραγκούνης ανέβασε πυρετό λίγο πριν το ματς, το γεγονός ότι – μεταξύ μας κιόλας – ουδείς είχε εκτιμήσει το χθεσινό παιχνίδι ως πιο σοβαρό από το ματς της Κυριακής με τον Νιόνιο, είναι μερικά που οδήγησαν στον χθεσινό θρίαμβο.
Υπήρχε βάθος και ετοιμότητα στην άμυνα, καλά ντουμπλαρίσματα στην επίθεση, υπήρχαν έξτρα παίχτες στην αντίπαλη περιοχή. Όταν έπρεπε να παραχθεί παιχνίδι ο Παναθηναϊκός το έκανε με τρομερή ευστοχία από τους Σισέ και Νίνη και με φαντασία. Και όταν έπρεπε να αμυνθεί (αναμενόμενο), το έκανε επίσης αποτελεσματικά – και μην ακούσω για τύχη, διότι η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ από κακή τύχη και μόνο.
Εν κατακλείδι, το ματς το κέρδισε ο Παναθηναϊκός 100% και δεν του το χάρισε κανείς. Κι όσο αφορά το πρωτάθλημα που παραμένει ο πρώτος στόχος για δεκάδες λόγους, όλοι στην ομάδα θα πρέπει να διδαχθούν από το χθεσινό ματς. Αν μη τι άλλο, οι περισσότεροι από τους φίλους της ομάδας το ξέρουν εδώ και καιρό.
Υστερόγραφα τώρα...
1. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με το «ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ»;
2. Συγνώμη φίλε Περικλή… μόνο αυτό μπορώ να σου πω τώρα. Τα αλλά στη συνέχεια, ξέρεις εσύ..
3. ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ…ΟΕ, ΟΕ, ΟΕ, ΟΕ!
4. Νέρωνες…..και φέτος!
ΡΕΦΕΡΙ