Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ...

Κυρίες και Κύριοι, είπε και ελάλησε "Η παγκόσμια διαφθορά αποτελεί κοινό εχθρό που οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε με επίμονη προσπάθεια σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο... Τα βαθύτερα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας βρίσκονται μπροστά μας,... βρισκόμαστε μπροστά από μια ύφεση με απρόβλεπτη ένταση και διάρκεια... Για τη ζοφερή πραγματικότητα που ζει ο πλανήτης ευθυνόμαστε όλοι..., και είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά αίτια που την προκάλεσαν... Η χρηματοοικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης πολλών παραγόντων, ...κοινή αιτία αποτελεί η ανεπάρκεια κανόνων διαφάνειας... Πίσω από την έκρηξη της ακρίβειας και τη χρηματοοικονομική κρίση κρύβεται η ανεπάρκεια της διαφάνειας... Για τους φυσικούς πόρους, την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή θα πρέπει άμεσα να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις, καθώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί εφιαλτική απειλή για το μέλλον του πλανήτη... Για την ειρηνική συμβίωση των λαών και την ασφάλεια των πολιτών, η διαφθορά ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις ισχυρές χώρες για την ενίσχυση των αδύναμων κρατών και τη στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη..."
Ποιος τα είπε όλα τα ανωτέρω, μα ο Πρωθυπουργός Σας, βρε κουτά.
Τι, δεν το πιστεύετε;
Α, θα σας μαλώσω...
Εντάξει ξέχασε να αναφέρει για τη μεταρρύθμιση του κράτους, ότι το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο, ότι θα δείξει μηδενική ανοχή εις την διαφθορά, ότι θα φέρει γενναίες τομές εις την Παιδεία κλπ, κλπ, κλπ, κλπ, κλπ.
Με αυτά και με αυτά, να σου ο George να αυξάνει τη διαφορά του σε +2,5% , να σου και και το ΠΑΣΟΚ να αποκτά για πρώτη φορά προβάδισμα εις την παράσταση νίκης.
Τι νομίζετε βρε κομάντα, ότι ο κόσμος θα τρώει εσαεί το κουτόχορτο;
Ότι θα περιμένει μια ζωή πότε θα σας έλθει ακριβώς η επιφοίτηση;
Να δω τον Κώστα να παραδίδει την πρωθυπουργία εις τον George και τι εις τον κόσμο.
Τα Σέβη μου.