Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κιότεψαν οι τζιχαντιστές να επιτεθούν στη Λεωφόρο


Σε φυγή τράπηκαν στη θέα των επεισοδίων, τζιχαντιστές που ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στην αναμέτρηση ΠΑΟ-ΟΣΦΠ
Τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών φαίνεται πως απετράπη το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης», αφού τα εκτυλισσόμενα επεισόδια τρόμαξαν τους επίδοξους τρομοκράτες, οι οποίοι και τράπηκαν σε φυγή.
Οι τζιχαντιστές είχαν συγκεντρωθεί σύμφωνα με πληροφορίες σε διαμέρισμα-γιάφκα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, με σκοπό να πραγματοποιήσουν χτύπημα την ώρα του ντέρμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Ζωσμένοι με εκρηκτικά και βαρύ οπλισμό, 12 μέλη του Ισλαμικού Κράτους αναμείχθηκαν με τους οπαδούς του ΠΑΟ προσερχόμενοι στα πέριξ του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας 3 περίπου ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.
Υπολογίζεται πως μισή ώρα περίπου μετά τις 5μμ, όταν και ξεκίνησε η ένταση μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, οι τρομοκράτες βρίσκονταν εντός του συμπλεκόμενου πλήθους. Όταν τα επεισόδια κλιμακώθηκαν, με το πλήθος να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο, οι τζιχαντιστές φαίνεται πως πιάστηκαν εξαπίνης από τη βιαιότητα της σύγκρουσης αστυνομίας-οπαδών, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τραπούν σε φυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας βομβιστής αυτοκτονίας συνελήφθη εντός του αγωνιστικού χώρου καθώς χτυπήθηκε από διαφημιστική πινακίδα του ΟΠΑΠ, η οποία μάλιστα του έσπασε το πόδι. Δύο ακόμα μέλη της ομάδας εθεάθησαν να τρέχουν επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου τελικά παραδόθηκαν έντρομοι στις αρχές.
Υπολογίζεται πως τα υπόλοιπα 9 άτομα που απάρτιζαν την τρομοκρατική ομάδα βρίσκονται κρυμμένα σε μυστική τοποθεσία πιθανόν εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής. Ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για άτομα εξαιρετικά τρομαγμένα που είναι θέμα χρόνου να ανακαλυφθούν ή και να παραδοθούν στις αρχές, αφού θα θεωρήσουν την κράτησή τους από τις αρχές ασφαλέστερη από την κυκλοφορία τους στους δρόμους.
«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα το βράδυ του Σαββάτου. Πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια τόσο στις αστυνομικές δυνάμεις, όσο και στους οπαδούς του ΠΑΟ για τις προσπάθειές τους και τη σκληρότητα στις συμπλοκές τους» σχολίασε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Πληροφορίες που θέλουν δύο εκ των τζιχαντιστών να φεύγουν με επιπλέον 6 κιλά εκρηκτικών σε σχέση με αυτά με τα οποία έφτασαν στο χώρο, εξετάζονται ακόμα από την ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες.
Η συντακτική ομάδα του «Κουλουριού» παρακολουθεί τις εξελίξεις εντός του υπουργείου Δημοσίας Τάξης αλλά και στη Ράκα, πόλη της Συρίας που αποτελεί προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους και θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε νεότερο.