Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Απολαυστικό άρθρο για τη μοίρα του τέως Συριζαίου


Η μοίρα του τέως Συριζαίου
ΜΑΡΙΛΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ
(Πηγή : http://www.kathimerini.gr)
Ηταν να μη σβήσουν τα φώτα της γιορτής και της κάμερας. Εκτοτε, οι αποσχισθέντες Συριζαίοι παλεύουν ν’ αναδυθούν στον αφρό της επικαιρότητας με τους πιο απίθανους τρόπους.
Πέντε μέρες τώρα, ο Π. Λαφαζάνης τσακώνεται μέσω Iskra με τα μέσα ενημέρωσης, γιατί τα καταραμένα «site της συστημικής παραπληροφόρησης» διέδωσαν πως οι αντεξουσιαστές τον εξωπέταξαν μαζί με το Δ. Στρατούλη απ’ την πορεία για το Πολυτεχνείο. Και από δίπλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ψάχνει για like και συμπάθεια στο twitter. Eξαλλη που της γκρέμισαν την Επιτροπή Αλήθειας, καταριέται τους παλιούς της συντρόφους να ψάχνουν να βρουν λεφτά για καύσιμα όταν έρθει η ώρα να πάρουν το ελικόπτερο της μεγάλης φυγής. Φυσικά, αν δεν της απαντούσε ο σταρ της συριζικής Ευρωβουλής, Δ. Παπαδημούλης, μάλλον δεν θα μαθαίναμε ποτέ για το τιτίβισμά της. Αυτή, βλέπετε, είναι η μαύρη μοίρα του μεταμελημένου Συριζαίου: να τσαλαβουτά στην κρίση ταυτότητας που περνούν οι αποδιωγμένοι των καμερών.
Αν τα πρώτα θύματα ήταν η Εφη Θώδη κι ο Γιώργος Ταμπάκης, στη λίστα αρχίζει να ταιριάζει και η Ραχήλ Μακρή. Η οποία ακόμα και τώρα πιστεύει πως «εμένα μ’ έχουνε φωτογραφιούλα και μου ρίχνουν βελάκια οι δύο αρχηγοί». Προκειμένου να βγει απ’ την αφάνεια, η τέως Συριζαία και πρώην Ανεξάρτητη Ελληνίδα εμφανίστηκε στην τηλεόραση να μας πει πως τον Δεκέμβριο θα τη δούμε με άλλο μάτι – διότι έχει κάνει γυμνή φωτογράφιση για μηνιαίο περιοδικό! Και βέβαια, όπως εξήγησε, δεν ήταν η έλλειψη δημοσιότητας που την έκανε να βγει απ’ τα ρούχα της. Το ότι έμεινε στ’ αζήτητα της πολιτικής και μέχρι κι ο Π. Καμμένος την μπλόκαρε στο twitter, καθόλου δεν την επηρέασε. Αντιθέτως: ήταν τα ιερά κίνητρα του περιοδικού που την έπεισαν. Γιατί όπως η ίδια λέει, «είναι για το AIDS. Μαζεύουνε τα χρήματα για ιερό σκοπό», οπότε «γιατί να μην το κάνω;». Κι έτσι, τον Δεκέμβριο η γυμνή σταυροφόρος Ραχήλ θα εμφανιστεί στα περίπτερα προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού. Αν οι αρχηγοί θα κόψουν κι αυτή τη γυμνή «φωτογραφιούλα», για να πετούν κι εκεί βελάκια, μένει να φανεί.