Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Απολαυστικός Αντ. Πανούτσος για την μόδα των ξύλινων γυαλιών


Μόδα είναι θα περάσει
Αντώνης Πανούτσος
Περισσότερο από την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα το σημαντικότερο νέο του εφετινού καλοκαιριού ήταν το τέλος της κίνησης των σηκωμένων γιακάδων στα polo shirts.
Ένα κίνημα που πρόδρομος του ήταν ο Ερίκ Καντονά στην δεκαετία του ’90, και που γνώρισε την αποθέωση του πριν από τρία χρόνια, όταν κάθε άνδρας που σεβόταν τον εαυτό του έπρεπε να σηκώνει τον γιακά ντάλα καλοκαίρι σαν να είχε πάθει ψύξη στον σβέρκο.



Εφέτος με την ευγενική συνεισφορά του Γιάνη Βαρουφάκη το καλοκαίρι ο σηκωμένος γιακάς ήταν λόγος κοινωνικού αποκλεισμού.  


Ο εχθρός του κακού είναι το χειρότερο και το εφετινό καλοκαίρι στην ανδρική μόδα οι σηκωμένοι γιακάδες αντικαταστάθηκαν από τα ξύλινα γυαλιά. Ο λόγος που θα έπρεπε να κατασκευαστούν ξύλινα γυαλιά μου διαφεύγει. Το αποτέλεσμα όμως όχι. Ο άνδρας που φοράει ξύλινα γυαλιά μοιάζει σαν να έπαιζε τάβλι με φίλο του στα πέντε και στοίχημα είχαν βάλει ότι ο νικητής θα κερδίσει τον καπλαμά από το τάβλι και θα το κάνει γυαλιά.


Αντιθετα δεν εχω κατασταλάξει  στο φλέγον θέμα της ανδρικής εσπαντρίγιας. Δεν είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που στην μόδα ήρθανε οι εσπαντρίγιες αλλά είναι η πρώτη φορά που οι εσπαντρίγιες εμφανιστήκανε σινιέ. Πριν από δεκαετίες όταν οι εσπαντρίγιες ήταν και πάλι στην μόδα το μόνο που ξεχώριζε την μία από την άλλη ήταν το χρώμα. Τώρα είναι και η μάρκα. Η οποία μάλιστα θα πρέπει να είναι σημαντική αφού ο Θοδωρής, γνωστός και σαν ξαδελφάκι στο τελευταίο του ταξίδι στην Μαδρίτη καβάτζωσε πέντε ζευγάρια. Γλυτώνοντας την κατάρα τωνcapital controls που παρά λίγο να τον υποχρέωναν να κυκλοφοράει με εσπαντρίγιες μπασκλάς.
Στην μόδα του μαγιό νομίζω ότι η τάση είναι προς τα κλαρωτά. Όχι τόσο πολύ που να σε σουβλίσουν με ένα κουρτινόξυλο να κάνεις τον Αθανάσιο Διάκο με λαχούρια αλλά όχι και τόσο λίγο που να μην μπορείς να το βρεις και στον Χυτήρογλου. Από την άλλη χαιρετίζω το κόντεμα των μαγιό που αφού από τα στρινγκ της δεκαετίας του ’80 είχαμε φτάσει στα grunge της δεκαετίας του ’00, που σε λιγάκι θα είχαν και ρεβέρ.


Μετά το lap top και το tablet γίνεται αξεσουάρ της τρίτης ηλικίας. Αντίθετα με τις προηγούμενες χρονιές εφέτος τα πρωινά στον Isalo ήμουνα ο μόνος που για την ενημέρωση του βασιζόταν σε tablet. Ένα IPad πρώτη γενιάς αγορασμένο πριν από 7 χρόνια που φορτώνει πιο αργά από καριοφίλι και η μπαταρία του τελειώνει πιο γρήγορα από τον Σπαλιάρα. Και δεν χρειάζεται να μιλήσω για τα lap top που το να κουβαλάς ένα είναι αρκετό για οριστικό κοινωνικό εξοστρακισμό.
Τα must του καλοκαιριού  ήταν τα selfie sticks. Συνήθως σε video mode.

 

 Το να προχωράς κρατώντας ένα καλάμι με μια κάμερα που σε κοιτάζει είναι το επόμενο βήμα από το να βλέπεις το Keeping Up with the Kardashians. Τα πιο ηλίθια gadget μέχρι το επόμενο καλοκαίρι που ταselfie sticks γίνουν ξύλινα.




ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Ακολουθούν ελληνικά καλοκαιρινά pop hits.