Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Εξαιρετικός Ανδ. Πετρουλάκης για τους αθώους συνένοχους πολίτες


Οι αθώοι συνένοχοι πολίτες
Ανδρέας Πετρουλάκης  
Αναρωτιέμαι τι άλλο θα σκεφτούν οι φίλοι του λαού για να αθωώσουν, για ακόμα μία φορά, τους τάχα παραπλανημένους συμπολίτες μας που υποτίθεται ότι ψηφίζουν τη Χρυσή Αυγή από αγανάκτηση για τα Μνημόνια που τους γονάτισαν, και γιατί είναι θύματα της λιτότητας και του φόβου.
Ας τελειώνει το παραμύθι. Τον φόβο τους τον αγαπούν και η θυματοποίησή τους είναι ο μόνος τρόπος που έχουν για να αντιμετωπίσουν τη ζωή. Και με αυτό το άλλοθι λατρεύουν τη βία που προσφέρεται να τους προστατεύσει, γιατί καταρχάς την εμπεριέχουν οι ίδιοι. Ναι, οι απλοί, καθημερινοί, χιλιοτραγουδισμένοι ανώνυμοι ψηφοφόροι, είναι οι κατεξοχήν φορείς της βίας που έβαλε στην πολιτική μας ζωή το ναζιστικό μόρφωμα. Όχι άλλες αυταπάτες γι' αυτό το τμήμα του υπέροχου λαού.
Την τελευταία δικαιολογία τούς τη στέρησε ο ίδιος ο αρχηγός Μιχαλολιάκος.Για λόγους που δεν ενδιαφέρουν, το πιθανότερο λόγω θρασυδειλίας προ των ποινικών ευθυνών, ξεγυμνώθηκε, αυτός και το κόμμα του, ενώπιον των ψηφοφόρων. Ωμά τους είπε ότι τα σενάρια που τους σέρβιρε την τελευταία διετία, περί συνωμοτικής ενοχοποίησης ενός ειρηνικού κόμματος, δεν ισχύουν. Ομολόγησε ότι το κόμμα αυτό έχει την πολιτική ευθύνη μιάς εν ψυχρώ δολοφονίας, δηλαδή είναι φορέας ιδεών, ρητορικής και πρακτικής που παράγουν θανάσιμη βία. Και μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν επεκτείνει την παραδοχή του αρχηγού τους και στα άλλα περιστατικά του κατηγορητηρίου.
Αυτό ήταν το πιο σημαντικό και εξαιρετικά θλιβερό συμπέρασμα των εκλογών της Κυριακής. Τώρα που και το τελευταίο επιχείρημα διαψεύστηκε, οι κάλπες ανέδειξαν τρίτο το κόμμα της επίσημης βίας. Ο καθένας ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, μολονότι πια γνώριζε από τα πιο έγκυρα για εκείνον χείλη, δεν δίστασε να συναναλάβει την πολιτική ευθύνη δύο δολοφονιών και πολλών ακόμα κρουσμάτων κτηνώδους βίας. Τουλάχιστον οι υπόλοιποι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, ας σταματήσουν να τους κολακεύουν, ας πάψουν να ψαρεύουν πελατεία ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να νομιμοποιήσουν τη βία στην κοινωνία μας και, επιτέλους, για μια φορά στη ζωή τους ας τολμήσουν να τους καταγγείλουν. Ακριβώς, να καταγγείλουν ένα κομμάτι του λαού- δεν απαγορεύεται, θα είναι λυτρωτικό για τους υπόλοιπους.