Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Πως εμπλέκεται η συνάντηση Παπανδρέου - Σόρος με το κλείσιμο της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη;

Από τον Σεμνό & Ταπεινό
Γεγονός 1ο: Η Ελλάδα δηλώνει ότι αναλαμβάνει διπλωματική πρωτοβουλία για εξεύρεση λύσης στο θέμα της Λιβύης.
Γεγονός 2ο: Τη Δευτέρα συνάντησε τον Prime Minister George ειδικός απεσταλμένος του «συντρόφου» Καντάφι.
Γεγονός 3ο: Την ίδια ημέρα (Δευτέρα) επισκέπτεται τον Prime Minister George o συνονόματός του (και πατριωτάκι του) μεγαλοεπιχειρηματίας – μεγαλοκερδοσκόπος (και γενικά «μεγάλος» και «πολύς») George Soros.
Γεγονός 4ο: Την επομένη ημέρα (Τρίτη) έκλεισε η πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιβύη (για λόγους ασφαλείας – είπαν).
Τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους;
Εγώ δεν ξέρω, συνομοσιολόγος δεν είμαι, αλλά, υπενθυμίζω τα εξής:
1ον. O George Soros, μέσω του Soros Foundation έχει αναλάβει την «ανοικοδόμηση» των πρώην γιουγκοσλαβικών δημοκρατιών μετά τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας. Σημειωτέον ότι το εν λόγω Ίδρυμα αποτελεί βασικό χρηματοδότη και υποστηρικτή των Σκοπίων στη διένεξή τους με την Ελλάδα για το όνομα της «Μακεδονίας».
2ον. Αυτού του τύπου οι «διαπραγματευτικές – ειρηνευτικές» πρωτοβουλίες της Ελλάδας έχουν λιγάκι κακή προϊστορία. Θυμίζω την περίφημη «Διάσκεψη της Βουλιαγμένης» που συγκάλεσε ο Μητσοτάκης, στα πλαίσια εξεύρεσης ειρηνευτικής λύσης στο Γιουγκοσλαβικό. Η Διάσκεψη, κατ’ ουσίαν δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ενώ μεσούσης της Διάσκεψης, ο τότε αμερικανός ΥΠΕΞ, Γουώρεν Κρίστοφερ, προανήγγειλε πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Μετά από δύο μήνες (μόλις) «πέφτει» η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ….
Δεν υπονοώ, ασφαλώς, ότι κινδυνεύει η θεόπνευστη Government του George. Προς θεού! Μη μας βρει τέτοια συμφορά...
Απλώς, καλό θα ήταν να συνεχίσει να κάνει το καλό παιντί, να αφήσει τις πρωτοβουλίες εκτός «γραμμής» και, που ξέρετε, μπορεί το πατριωτάκι του (o Soros, ντε), να του δώσει και κανά ξεροκόμματο (στα πλαίσια της «ανοικοδόμησης» της ανατολικής Μεσογείου).
Υγιαίνετε!
Σεμνός & Ταπεινός