Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η προϊστορία των αγώνων Ρεάλ - Μπαρτσελόνα

Από τον Ερυθρό Δευκαλιώνα
Δύο el classico έπονται και δύο προηγήθηκαν, αλλά οι δύο ημιτελικοί του champions league είναι τα ματς της χρονιάς, μια και το πρωτάθλημα ήταν στο +8 υπέρ της Μπάρτσα, ενώ το κύπελλο Ισπανίας είναι μεν βαρύ, αλλά το champions league είναι πολύ βαρύτερο.
Ο Μουρίνιο έχει αποδείξει ότι ζει και αναπνέει για αυτά τα ματς και όσοι πιστεύανε ότι θα πέσει εύκολα απο την σαρωτική Μπάρτσα μέχρι τώρα δεν δικαιώνονται (και εγώ δεν πολυσυμπαθώ τις τακτικές του, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ο Νο 1 προπονητής στον κόσμο).
Για να μην τα πολυλογούμε, όλοι -  οι λογικοί άνθρωποι τουλάχιστον - η Μπάρτσα θέλουμε να περάσει, γιατί δεν γίνεται να έχεις κόλλημα με το ποδόσφαιρο και να μην θες να περάσει αυτή η ομάδα...
Εν όψει αυτών των τεράστιων αναμετρήσεων, ας ρίξουμε μια ματιά στα στατιστικά των αγώνων της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα.
Για να μην χαθεί η μπάλα από τα νούμερα, τα στατιστικά είναι από τα τελευταία 30 χρόνια και συγκεκριμένα από τη σεζόν 1979-1980 και εντεύθεν, και είναι για όλες τις διοργανώσεις που τέθηκαν αντιμέτωπες, ήτοι Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη, Σούπερ καπ και Λιγκ καπ (δεν γίνεται πια).
Νίκες: BARCELONA - REAL 36-30
Μεγάλες νίκες (+3 γκόλ διαφορά): BARCELONA - REAL 10-6
Μεγαλύτερες νίκες REAL: Στο Βernabeu 5-0 το 1995.
Στο Camp Nou: 0-2 δύο φορές, μία για τα ημιτελικά του champions league το 2002 και η άλλη μία το 1980.
Μεγαλύτερες νίκες BARCELONA: Στο Camp Nou 5-0 δύο φορές. Φέτος και το 1994.
Στο Βernabeu: 2-6 το 2009 και 0-4 για το Λιγκ καπ το 1986.
ΣΚΟΡΕΡ REAL: 15 τέρματα Ραούλ, 10 Ούγκο Σάντσεζ, 9 Χουανίτο, από 7 Μπουτραγένιο, Σαντιγιάνα και Ζαμοράνο, 5 Μίτσελ, από 4 οι Σούκερ, Βαν Νιστερλόι, Βαλντάνο και ο Ρονάλντο το "φαινόμενο" (είχε βάλει και 2 γκολ με την φανέλα της Μπάρτσα εναντίον της Ρεάλ) και 3 ο Ζιντάν.
ΣΚΟΡΕΡ BARCELONA: 8 τέρματα ο Μέσι, από 6 οι Μπακέρο και Κουινι (παίκτης της Μπάρτσα στις αρχές της δεκαετίας του '80 που είναι διάσημος, γιατί μετά απο ένα ματς τον απήγαγαν και τον κρατήσανε όμηρο οι απαγωγείς περίπου ένα μήνα), από 5 οι Λίνεκερ, Κούμαν, Ροναλντίνιο, Τζιοβάννι(την είχε άχτι την βασίλισσα ο "μάγος"), από 4 οι Μαραντόνα, Ριβάλντο και Ετό, από 3 οι Ρομάριο, Σαλίνας, Αμαβίγια, Κλάιφερτ, Αμόρ, Ανρί, Τσάβι, Ναδάλ, Καράσκο και οι Φίγκο και Λουίς Ενρίκε, οι οποίοι είχανε και από ένα τεμάχιο παίζοντας στη Ρεάλ εναντίον των "μπλαουγκράνα".
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ