Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Το "ρατσιστικό" τείχος στον Έβρο, η πατέντα του υπ. Οικονομικών και φυσικά Πάγκαλος

Από τον Ερυθρό Δευκαλίωνα
Την εορταστική περίοδο υπήρχαν ορισμένα πράγματα που μου κάνανε τρομερή εντύπωση.
Όπως πχ μια δήλωση του Πάγκαλου στην Οξφόρδη.
Όχι αυτές για «μαζί τα φάγαμε», διορισμούς, ρουσφέτια, αγράμματους του 1821 κτλ.
Οι πιο πάνω δηλώσεις αφορούν όσους βλέπουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σαν ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού και πανηγυρίζουν, όποτε κερδίζει ο ένας ή ο άλλος κάνει μια γκέλα.
Αυτό που μου έμεινε είναι το ότι «όπως ξέρετε οι επαναστάτες δεν μιλάγανε ελληνικά!!!!» Μάλιστα πρόσθεσε και την πρόταση «όπως ξέρετε».
Δηλαδή ο εν λόγω στο μυαλό του πιστεύει ότι αυτό που είπε είναι κοινώς παραδεκτό.
Κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού είτε χωριάτης της εποχής από την Πελοπόννησο, είτε από την Ήπειρο, είτε από την Θεσσαλία, είτε από τη Μακεδονία μπορεί να μίλαγε με τοπικούς ιδιωματισμούς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ελληνικά, αφού στο 95% οι λέξεις είναι ίδιες.
Κάτι άλλο που επίσης μου απόσπασε την προσοχή είναι το περιβόητο τείχος 12,5 χλμ του Έβρου.
Ούτε ξέρω τι είναι, ούτε αν θα βοηθήσει στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Αυτό που ξέρω είναι ότι στο μυαλό των αριστεροκουλτουριάδων βάρεσε φυλετικός συναγερμός.
Έτσι το λάβαρο της αντιρατσιστικής επανάστασης έλαχε να σηκώσει ο Στρατούλης του Σύριζα.
Τον είδα σε 3 κανάλια να παρομοιάζει το μελλοντικό αυτό τείχος με εκείνα της ντροπής, του Βερολίνου, των δακρύων.
Και μετά τους μύδρους που εξαπέλυε κατά της ξενοφοβίας, έδινε και την βραχυπρόθεσμη ταχεία express λύση του μεταναστευτικού.
Πρέπει η Ευρώπη έλεγε και γενικότερα οι ισχυροί του πλανήτη να βοηθήσουν αυτές τις χώρες (από όπου έρχονται οι λαθρομετανάστες) να ορθοποδήσουν οικονομικά για να γυρίσουν πίσω αυτοί οι δύστυχοι!!!!
Ακούστε τι είπε ο «θεός». Πρέπει να λοιπόν να πιέσει και να περιμένει η Ελλάδα να λυθεί το πρόβλημα σύσσωμης της Αφρικής και των εξαθλιωμένων ισλαμικών χωρών της Ασίας.
Ευτυχώς όμως το υπουργείο οικονομικών ξύπνησε. Τέλος οι κλεψιές.
Ο Παπακωνσταντίνου και η ασύγκριτη ομάδα του βρήκανε τρόπο να μειωθεί το χρέος κατά 0,000000000000001%...
Έτσι ξεκινάει ένα πογκρόμ με διώξεις, αυτόφωρα, φυλακίσεις σε όσους φοροδιαφεύγουν.
Φυσικά εναντίον των μικρομεσαίων που αυτήν την εποχή «θησαυρίζουν απαλλαγμένοι από τραπεζικά δάνεια και πληρώνοντας ελάχιστους φόρους στο κράτος»…
Τώρα όμως τέρμα η ασυδοσία και μη κομμένη απόδειξη, καθώς για ένα ολόκληρο ευρώ πας φυλακή!!!
Αρκετά πια με την ευρυχωρία στα αστυνομικά τμήματα στα δικαστήρια και στις φυλακές. Έξω οι αλλοδαποί που έχουν πλημμυρίσει αυτούς τους χώρους, μέσα οι ημεδαποί.
Αλησμόνητη σκηνή στον ισόγειο χώρο του δημαρχείου του Ηρακλείου Αττικής προ ολίγων μηνών.
Ράμπο του ΣΔΟΕ την πέφτουν σε ένα κομμωτήριο για να το κάνουν φύλλο και φτερό και να πιάσουν τον/την φοροφυγά αυτής της «υπερκερδοφόρας» επιχείρησης.
Την ίδια ώρα δίπλα ακριβώς στο υποκατάστημα της Αγροτικής εισβάλουν ένοπλοι και την κλέβουν....!!!
Όσο για τους μεγαλοκαρχαρίες ούτε λόγος. Να χάσουμε τους αιμοδότες τώρα που τα χρόνια είναι δίσεκτα;
Α, και αν ήθελε η κυβέρνηση να βρει τα λεφτά που πήγαν στο εξωτερικό, δεν χρειάζεται να σπάσει το τραπεζικό απόρρητο των ελβετικών τραπεζών. Μπορεί σαν κράτος που είναι και έχει όλη τη δύναμη να πίεζε τις ελληνικές τράπεζες για να τους βρει. Σε μία ώρα και να τους ξεμπροστιάσει, λέμε ΑΝ.
Βέβαια τις ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις τα δύο μεγάλα κόμματα τις παίρνουν με μπροστάντζα πενταετίας!!! Τουλάχιστον. Έτσι μάλλον η Τρόικα με τους τραπεζίτες συνεννοείται και όχι με την κυβέρνηση, η οποία δεν παίζει πια ούτε τον αξιοσέβαστο ρόλο της βιτρίνας...
Υ.Γ. Επίσης αξιοσημείωτα ήταν τα γεγονότα στη Λάρισα. μεσοβδόμαδα. Μάλλον ξεχάσανε οι Λαρισινοί την β΄ και την γ΄ Εθνική, την χρεωκοπία, την αλλαγή ονόματος (ΑΕΛ 1964) και όλα αυτά που περάσανε για 10 χρόνια και ότι η «αχώνευτη» διοίκηση που έχουν, τους έβγαλε πάλι στον αφρό και τους έφτιαξε και νέο γήπεδο.
Έτσι την πέσανε στους παίχτες και όχι στη διοίκηση που τους έφερε ή μήπως νομίζουνε ότι ο Μετίν στα 36 του θα έσωνε την ΑΕΛ. Και μια χρονιά στην β΄ δεν είναι τίποτα. Και να πέσουν θα ξανανέβουν γρήγορα.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ