Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΟΔΩΡΕ...

Από τον Μάχιμο
O κος Πάγκαλος, ωραία μιλάει για αμετροέπεια στη συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ και κατηγορεί κατά καιρούς τους πάντες και τα πάντα. Η στάση του όμως στην πολιτική τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζει και τον ίδιο αμετροεπή.
Πότε τα βάζει με τη Νέα Δημοκρατία, που φταίει για τα πάντα στον τόπο, πότε με τον Αλέξη Τσίπρα. Τα τελευταία χρόνια, μας είχε συνηθήσει όποτε είχε κάποιο πρόβλημα το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται απο το πουθενά και να πυροδοτεί ένταση με το ΚΚΕ, τόσο πολύ που έπαψαν πλέον να ασχολούνται μαζί του στον Περισσό.
Έκανε άνω κάτω την κυβέρνηση, λέγοντας το περίφημο μαζί τα φάγαμε τα λεφτά. Και ναι μεν μπορεί να συμφωνήσουμε μαζί του στο φαύλο σύστημα της πολιτικής που λέει ο ίδιος για αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο, όμως ποιός δημιούργησε κε Πάγκαλε αυτό το σύστημα; Οι πολιτικοί δεν το δημιούργησαν μετατρέποντας τα πολιτικά τους γραφεία σε γραφεία συγκέντρωσης πολιτών ευερέσεως εργασίας με αντάλλαγμα την ψήφο;
Που ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο κος Πάγκαλος; Δεν ήταν στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που γέμισε μέσω των κλαδικών και των ρουσφετιών το Δημόσιο με υπαλλήλους; Δεν έχει ευθύνη ο ίδιος γι αυτό;
Όσο για τον χαρακτηρισμό "κοπρίτες" στο Δημόσιο, είναι ισοπεδωτικός και απόλυτα απαξιωτικός. Ολοι μας έχουμε ζήσει στιγμές που δεν εξυπηρετηθήκαμε στο Δημόσιο. Ολοι μας έχουμε μια εμπειρία αρνητική ενδεχομένως, δεν είναι όμως όλοι οι υπάλληλοι κοπρίτες, όπως τους χαρακτηρίζει ο κος Πάγκαλος. Υπάρχουν κακοί εργαζόμενοι αλλά υπάρχουν και φιλότιμοι άνθρωποι, απλοί εργαζόμενοι, νοικοκύρηδες και αν θέλει ο κος Πάγκαλος να πάει σε μια υπηρεσία του Δημοσίου, να δεί τι γίνεται απο κοντά.
Δεν μπορεί την ώρα που ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του καλεί όλους τους Ελληνες με την φράση "Ζητώ όχι μόνο την συμπαράσταση σας αλλά να δουλέψουμε μαζί" ο κος Πάγκαλος να λέει τους εργαζομένους κοπρίτες, γιατί με την απαξιωτική συμπεριφορά του βάζει μπουρλότο στην προσπάθεια της κυβέρνησης για κοινωνική ειρήνη τον δύσκολο χρόνο που έρχεται και δικαιώνει επίσης τον μεγαλοσυνδικαλιστή της ΔΕΗ, που του είπε πρόσφατα καλύτερα πρίν μιλήσει να βουτήξει τη γλώσσα του στο μυαλό του.
Καλή χρονιά κε Πάγκαλε...
Ο ΜΑΧΙΜΟΣ