Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Γίνε Πρόεδρος στον ΠΑΟ (μόνο αν είσαι αριστερός…)

Από τον Μυστήριο
Φαίνεται ότι για γίνει κάποιος Πρόεδρος στον ΠΑΟ πρέπει να δηλώνει Αριστερός.
Δεν εξηγείται αλλιώς.
Το καλοκαίρι είχαμε τον αλλήστου μνήμης κ. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος άμα τη ανάληψη των καθηκόντων απευθύνθηκε στους φιλάθλους του Συνασπισμού…
Κάθησε ένα – δύο μήνες και μετά παύτηκε πανηγυρικώς δυνάμενος πια να κηρύξει εκ νέου τον πόλεμο στον διεθνή καπιταλισμό και τις μεγάλες εταιρείες που καταδυναστεύουν την εργατική τάξη…
Τώρα, μας προέκυψε η κ. Λιάνα Κανέλλη, η οποία επίσης προτάθηκε (από ποιόν;) για πρόεδρος.
Η τέως δημοσιογράφος και νυν βουλευτής του ΚΚΕ, αφού «ανακάλυψε» τον κομμουνισμό προ δεκαπενταετίας, αποφάσισε τελικά να συνεχίσει να παλεύει κατά της παγκοσμιοποίησης και τους διεθνούς ιμπεριαλισμού εντός της Βουλής και ουχί από τα μετερίζια που της προσέφερε τη θέση της Προέδρου της ΠΑΕ.
Λάθος της μεγάλο, αφού ως πρόεδρος μίας εκ των μεγαλυτέρων και με τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα ανωνύμου εταιρείας θα πετύχαινε να διεμβολίσει το καπιταλιστικό σύστημα δια του εισοδισμού.
Το πρόβλημα φαίνεται ήταν, ότι η πρακτική του εισοδισμού αποτελούσε κύριο τέχνασμα των τροτσκιστών, τους οποίος το σταλινικό ΚΚΕ έχει καταδιώξει μετά μανίας επί δεκαετίες.
Προφανώς η κ. Κανέλλη φοβήθηκε ότι οι σύντροφοί της στο κόμμα θα την καταγγείλουν ως τροτσκίστρια, γι’ αυτό αρνήθηκε την θέση…
Αν τώρα ο κ. Τσίπρας δεν είχε «ανακαλύψει» κορμοράνους στο Βοτανικό, μετά βεβαιότητας θα προταθεί κι αυτός για Πρόεδρος.
Και μεταξύ μας, από τους ανωτέρω δύο, ο Αλέξης είναι μακράν πιο βάζελος.
Βέβαια είναι Συριζαίος…
Ας όψει.
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία κατά βάση ομάδα αριστερών, παρά τα περί αντιθέτου θρυληθέντα…
Και ότι εμείς οι δεξιοί είμαστε persona non grata για τον πλέον αστικό σύλλογο της χώρας…
Με αυτά και με αυτά έχουν βγάλει γλώσσα οι νοσταλγοί της «χρυσής» βαρδινογιαννικής περιόδου του 1 πρωταθλήματος στα 15 χρόνια και συνολικά 6 στα 30 χρόνια όντας επικεφαλής του ΠΑΟ.
Οι οποίοι προφανώς είναι όλοι τους λογιστές και ουχί οπαδοί, αφού το μεγαλύτερο «επίτευγμα» της οικογένειας για το οποίο σκούζουν, είναι ότι ο ΠΑΟ ήταν …νοικοκυρεμένος επί των ημερών τους…
Πρόκειται για αυτούς τους 1.000 γραφικούς που όταν 40.000 κατέκλυζαν το Πεδίο του Άρεως απαιτώντας να τερματίσει η μιζέρια, εκείνοι είχαν «κατακλύσει» τη Λεωφόρο με τον Άρη «αποθεώνοντας» τον Τεσέϊρο…
«Ενθουσιασμένοι» από τις εξελίξεις τα εν λόγω «κομάντα» έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο προπαγάνδας και «φιδιών».
Το τελευταίο «φίδι» τους είναι ότι οι Πατέρας – Βγενόπουλος αγόρασαν μετοχές της ΠΑΕ …Ολυμπιακός το καλοκαίρι…
Ορατότης μηδέν μέχρι στιγμής στον Παναθηναϊκό.
Οι μεν Πατέρας – Βγενόπουλος εν πολλοίς κάηκαν.
Οι δε Γιαννακόπουλοι δεν έχουν ούτε τα χρήματα, ούτε προφανώς την παλιότερη διάθεση.
Για τους Βαρδινογιάννηδες ούτε λόγος φυσικά…
Επειδή όμως ο ΠΑΟ είναι μαγαζί γωνία αλλά και βιτρίνα, παρά την καταστροφολογία, κυρίως των νοσταλγών, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν εξελίξεις.
Βέβαια, μέχρι στιγμής σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Μυστήριας Ομάδας, ο κόσμος προκρίνει τη λύση να αναλάβουν την ΠΑΕ Αφρικανοί φύλαρχοι σε ποσοστό 36%...
Ακολουθεί ο Παυλοθανάσης Γιαννακόπουλος με 24%, η Οικογένεια Βαρδινογιάννη με «πακτωλό» χρημάτων με 9% (μας κάνουν πλάκα και οι αλλόθρησκοι…).
Ο Κωνσταντόπουλος και ο Σύριζα κάνουν την έκπληξη με 7%, ο Μπομπ Κοζώνης αν και γέννημα θρέμμα Αεκτζής με 5%, ο Σουηδός Βασιλιάς του μαγιό (ο κόσμος έχει αισθητήριο) με 3%.
Τέλος, οι Άραβες Επενδυτές και οι Κινέζοι Κροίσσοι έχουν λάβει από 3%, ο Βγενόπουλος (τις ζυγές ημέρες) και ο Πατέρας (τις μονές) από 2%.
Δυσάρεστη έκπληξη δια ημάς το χαμηλό ποσοστό (μόνο 11%) που λαμβάνει έως τούδε η λύση να αναλάβει τον ΠΑΟ η Μυστήρια Ομάδα επικεφαλής ομίλου επιχειρηματιών.
Ο λαός φαίνεται ότι δυσπιστεί σε αυτή την προοπτική, γεγονός που χρεώνεται άνευ άλλου σε εμένα προσωπικά, καθότι είμαι ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας.
Δεν έπεισα ότι αποτελούμε τη μόνη καθαρή λύση για το μέλλον της Πανάθας.
Δεν κατόρθωσα προφανώς να καταστήσω σαφές το πρόγραμμά μας.
Δεν απέδειξα ότι είμαστε πιο ισχυροί από 123 Αμπράμοβιτς, 345 Μπίλ Γκέιτς, 1892 Μπερνουσκόλνι.
Μας έφαγαν τα τζάκια και οι εξωτικοί σωτήρες (βλ. Αφρικανοί…).
Κατόπιν τούτου αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη και δηλώνω ότι αν μέχρι το πέρας της δημοσκοπήσεως η λύση της Μυστήριας Ομάδας δεν λάβει άνω του 20%, θα παραιτηθώ από υποψήφιος πρόεδρος της ΠΑΕ και θα μονάσω σε σαλέ στην Ελβετία για το καλό της ομάδος.
Είθε η παναθηναϊκή κοινωνία να αντιληφθεί εγκαίρως το λάθος της και να επανορθώσει.
Και να δείξει εμπράκτως την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας.
Το οφείλει πρώτιστα στον εαυτό της.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ