Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

Από το βράδυ της Τρίτης είχαμε προβλέψει ότι ο Ανδρέας Λυκουρέτζος θα είναι ο νέος ΓΓ της ΝΔ (http://ed-mysterious.blogspot.com/2010/06/blog-post_8801.html), χωρίς να έχει ακόμη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ενώ ο κ. Μαρκόπουλος είχε ήδη ανακοινώσει την δική του.
Ο κ. Μαρκόπουλος προφανώς δεν είχε πρώτα ρωτήσει κανέναν - εκτός από τον εαυτό του - αν και είχε μάλιστα ξεκινήσει να τηλεφωνεί εις τα εκλεγέντα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Ακόμη και σε ανθρώπους που δεν είχε ξαναμιλήσει ποτέ, τηλεφώνησε. Εις μάτην όμως, καθώς, όταν ο Σαμαράς του έβαλε πάγο, υποχώρησε ατάκτως. 
Όπως είχαμε αναφέρει και εις εν λόγω άρθρο, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι η καλύτερη επιλογή για τη θέση του ΓΓ. Πραγματικά πιστεύω ότι "προσφέρει τα εχέγγυα για τον επανακαθορισμό της φυσιογνωμίας της ΝΔ, τον επανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής της και κυρίως την επανασύνδεση του κόμματος με την κοινωνία".
Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι ένα από τα ελάχιστα διασωθέντα στελέχη του πάλαι ποτέ καραμανλικού μπλοκ. Από την πρώτη όμως στιγμή στήριξε ανεφανδόν την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, όταν όλοι οι μεγαλοσχήμονες - μεγαλοστελέχη πόνταραν υπέρ της κ. Μπακογιάννη. Μάλιστα στις εσωκομματικές του νομού Αρκαδίας ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε το 70% των ψήφων.
Για τους λόγους αυτούς είναι σε θέση να αποτελέσει το κοινό σημείο αναφοράς καραμανλικών - σαμαρικών, ώστε να λειτουργήσει καλύτερα το κόμμα χωρίς πολλές μουρμούρες.
Χαμηλών τόνων, εργατικός, οργανωτικός και συστηματικός, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει τα φόντα να προσφέρει έργο.
Σιδηροκέφαλος
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ