Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Μη αποδεχόμενη την ήττα


Αυτές τις μέρες μου γεννήθηκε η ιδέα πόσο Bad Losers είναι ορισμένοι άνθρωποι, αλλά και λαοί (κυρίως λόγω Μουντιάλ). Για παράδειγμα, τόσο οι Αργεντινοί, όσο και οι Βραζιλιάνοι μου φάνηκαν πάρα πολύ μίζεροι στην αναγνώριση της ήττας τους : Σα να μην ξέρουν καθόλου πως είναι να χάνουν, σε αντίθεση με τους Γερμανούς, οι οποίοι, μετά τη (δίκαιη) ήττα τους, κινήθηκαν αξιοπρεπώς και έπαιξαν κανονικά στο μικρό τελικό, σα να μην τους είχε επηρεάσει η ήττα.
Αλλά το «έπαθλο» της μεγαλύτερης Bad loser κερδίζει εύκολα η κ. Ντόρα Μαπακογιάννη. Μόλις πριν από επτά (7) μήνες, το σκορ έγραψε :
Αντώνης Σαμαράς: 381.863 ψήφους (50,20%)
Ντόρα Μπακογιάννη: 300.605 ψήφους (39,51%)
Παναγιώτης Ψωμιάδης: 78.282 ψήφους (10,29%)
Αντί λοιπόν να κάνει η κ. Ντόρα αυτό που έπρεπε, ήτοι να αναγνωρίσει την ήττα της, να αποδεχτεί το γεγονός ότι το ίδιο το κόμμα της δεν επιθυμεί να την έχει ως υποψήφια πρωθυπουργό, να αποφασίσει επιτέλους ότι δεν πρέπει σώνει και καλά να γίνει κάποτε πρωθυπουργός και να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της την εκδηλωμένη βούληση του ελληνικού λαού (ή τουλάχιστον ενός μεγάλου μέρους του), πράττει ακριβώς τα αντίθετα.
Πηγαίνει κόντρα στην απόφαση του εκλεγμένου Προέδρου για το μηχανισμό στήριξης, ώστε να διαγραφεί και στη συνέχεια να είναι ελεύθερη να λέει ό,τι θέλει και να κάνει «forum» που θα οδηγήσουν στη δημιουργία «νέου» κόμματος υπό την ίδια.
Σου λέει λοιπόν η ίδια κατάμουτρα : «Δεν με νοιάζει τι λέτε όλοι εσείς οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., εμένα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι πως θα γίνω η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας, όλα τα άλλα μου είναι εντελώς αδιάφορα». Για το λόγο αυτό και κερδίζει με άνεση το «έπαθλο» της εγχώριας Bad Loser.
Υ.Γ. Βεβαίως στη Ν.Δ. έχουν προηγηθεί και άλλοι, οι οποίοι δεν αποδέχτηκαν την ήττα τους : ο κ. Κ. Στεφανόπουλος μετά την ήττα του από τον κ. Κ. Μητσοτάκη και ο κ. Γ. Σουφλιάς μετά την ήττα του από τον κ. Κ. Καραμανλή.
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ