Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ως η ξανθιά με την τσιχλόφουσκα...



Παίδες καλησπέρα. Σήμερα θα αναφερθώ σε ένα θέμα που δημιουργήθηκε από ανθρώπους σχετικούς, αναμασάται όμως (όπως μασάει μια χαζογκόμενα τσιχλόφουσκα Big - Bubble) από ανθρώπους άσχετους.
Αφορμή για να ασχοληθώ, μου έδωσε ο διάλογος που είχε πριν λίγες μέρες το κολλητάρι μου ο Bet-xxx. Βρέθηκε που λέτε στην Αθήνα (γέννημα - θρέμμα Σαλονικιός) για λόγους επαγγελματικούς. Πάνω λοιπόν σε γεύμα, του λέει ένα παλικάρι το εξής : - Πως νιώθεις ως Αρειανός που παίζεις με τόσους ξένους; Σε ικανοποιεί;
Αφού του εξήγησε ο Βασίλης τα αυτονόητα, ήρθε η επόμενη ερώτηση που άφησε το φιλαράκι μου στον τόπο :
- Σου αρέσει που εταιρεία Βραζιλιάνων μανατζαραίων έχει αγοράσει την ΠΑΕ Άρης;
Έλεος δηλαδή, πάλι καλά που δεν ισχυρίστηκε ο «παντογνώστης» ότι ο Άρης παίζει ακόμα με τον Μπουγιουκλή και τον Σαμώλη.
Έτσι είναι όμως φίλοι μου. Η γνώμη είναι σαν την... (δε θα γίνω σαχλός, κρατώ ένα επίπεδο). Καθείς έχει και από μία. Άλλο αν στην πραγματικότητα δε γνωρίζουμε την τύφλα μας, άλλο αν οι γνώσεις μας εξαντλούνται στο να βλέπουμε τα ματσάκια της ομάδας που υποστηρίζουμε (μα ως εκεί).
Είπαν κάποιοι πριν κάποια χρόνια ότι ο Άρης είναι το αποπαίδι της Σούπερ Λίγκας, επειδή παίρνει ξένους παίκτες και το φάγαμε αμάσητο. Λες και (εξαιρουμένου του Παναθηναϊκού) οι ελληνικές ομάδες βασίζονται σε Έλληνες. Κατά βάση με αλλοδαπούς ενισχύονται και αυτό έχει δύο όψεις :
ΝΑΙ, παίζονται παιχνίδια με τους μάνατζερ, η κονόμα είναι μεγαλύτερη σε deal λ.χ. με χώρα της Λατινικής Αμερικής, παρά σε αντίστοιχη συναλλαγή με εγχώρια ΠΑΕ.
Για σταθείτε όμως όλοι εσείς που κραυγάζετε για την ξενομανία. Ποιους Έλληνες να αγοράσουν οι ομάδες; Που είναι τα εγχώρια ποιοτικά προϊόντα για τα οποία «σφάζονταν» σε κάθε μεταγραφική περίοδο (πριν από αρκετά χρονάκια) οι τρεις μεγάλοι του τέως ΠΟΚ; Έχετε επιχειρήσει να παρακολουθήσετε αγώνες από τη Β' ή και τη Γ' Εθνική;
Ποιους να πάνε να αγοράσουν οι ΠΑΕ; Ένας Μάκος υπήρξε το καλοκαιράκι και ένας Κουτσιανικούλης.
Από εκεί και πέρα; Το χάος. Και θέλετε μια πρόβλεψη; Η λειψυδρία σε ταλέντα, θα φανεί πολύ σύντομα και στην Εθνική ομάδα. Μακάρι να αλλάξει η κατάσταση (και εγώ το θέλω), όσο όμως δεν υπάρχουν «δικοί μας» παίκτες που να μπορούν να σε ανεβάσουν επίπεδο, τόσο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός (ναι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ), η ΑΕΚ, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ (τρελή στροφή στους αλλοδαπούς και εδώ, με πόσους Έλληνες έπαιξε την Κυριακή;), ο Ηρακλής (καμία προκοπή δεν είναι με τα ελληνόπουλα), ο Πανιώνιος (ακόμα και η Καβάλα) θα στρέφονται σε ξένους. Αναφέρω αυτές τις ομάδες, γιατί οι ξένοι που ανήκουν στα ρόστερ τους, δεν είναι (στην πλειοψηφία τους) από το παζάρι.
Για όσους παίρνουν ξένους «για να πάρουν», θα συμφωνήσω απολύτως με τους άσχετους. Αυτά.
Όμως επειδή με «τρώει» το ζήτημα θα το ρωτήσω :
Μήπως αυτοί που κόπτονται για τους σούπερ Έλληνες παίκτες (τρελή παραγωγή ταλέντων...), είναι οι ίδιοι που απαξιώνουν την Εθνική μας; Αυτοί που δεν βλέπουν τα ματς με την αιτιολογία ότι η ομάδα δεν παράγει; Θα συμφωνήσω. Με ποιους να το πράξει; Ανάλογα με στάνη που έχεις, αυτό το τυρί θα βγάλεις. Καλησπέρα.
Υ.Γ. Ένας εκ των κορυφαίους μπουκ του διαδικτύου (από Αυστρία), δίνει απόδοση νίκης στο ΠΑΣΟΚ 1,01. Σα να παίζει η Τσέλσι με τα Σούρμενα...
BETMIXER