Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η μπάλα είναι στρογγυλή



Καιρό έχουμε να τα πούμε για μπαλίτσα και η αλήθεια είναι ότι έχουν «στριμωχτεί» πάρα πολλά. Αφού λοιπόν προειδοποιήσω όσους φορούν σήμερα οπαδικά γυαλιά να μην διαβάσουν λέξη από τα παρακάτω (μπορούν να αγοράσουν Πράσινη – Πρωταθλητή – Score Live), πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά :

Κυριακή 20/9/2009 :

Οι «Ζωσιμάδες» έχουν φορέσει τα καλά τους, όλη η πόλη των Ιωαννίνων «ζει και αναπνέει» για την «πρόκληση» με ΑΕΚ. Το παιχνιδάκι βλέπεται (για επίπεδο πάντα Σούπερ Λίγκα), η ΑΕΚ είναι καλύτερη από τους νεοφώτιστους γηπεδούχους (όαση σε ποιότητα ο Μενδρινός), όμως έχεις στην ενδεκάδα της μία πηγή κινδύνου. Άρτσε λένε τον κύριο, πάρτε το «1-1»…

Όλη την εβδομάδα το έλεγε ο Μαζίνιο : «Δεν τον φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό. Θα πάμε για το διπλό στο ΟΑΚΑ». Πόσοι τον είχαν πιστέψει δεν το ξέρω, όλοι όμως έμαθαν ότι ο Άρης έχει ομάδα που παίζει με κάτω τη μπάλα, προσπαθεί να δημιουργήσει, να παράγει και όχι να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου. Μετά μάλιστα τα πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο που κατάλαβαν ο Γκρασιάν με τον Φερνάντες ότι δεν είχαν αντίπαλο στα χαφ (φανταστικά «αόρατος» Ζιλμπέρτο Σίλβα, απλά παρατηρούσε τα «κεντήματα»), άρχισαν τις δικές τους «ζωγραφιές» στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Μπορεί ο Αμπρέου να έχασε το άχαστο, ήταν όμως θέμα χρόνου η ομάδα που πατούσε καλύτερα πάνω στο τερέν, να προηγηθεί. Ισοφαρίστηκε από το πουθενά (αυτογκόλ Αμπρέου), έχασε πάλι άχαστο στις αρχές του 2ου ημιχρόνου και.. κάπου εκεί θυμήθηκε να παίξει και ο Παναθηναϊκός. Έχοντας τον Νίνη σε εξαιρετική βραδιά (τεράστια κλάση ο μικρός), πίεσε ο πολυμετοχικός (αλίμονο, εντός έδρας έπαιζε), έκανε κάποιες φάσεις, σε καμιά όμως περίπτωση από αυτές που αποκαλούνται κλασικές. Τελικά (και λίγο πριν το φινάλε), ντύθηκε «λυτρωτής» ο (έχω ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα) Κατσουράνης και έδωσε στους πράσινους το προβάδισμα. Κάπου εκεί όλοι πιστέψαμε ότι όλα είχαν τελειώσει. Αντίθετη άποψη είχαν (και την εξέφρασαν) του Μαζίνιο τα παλιόπαιδα. Δεν τους άφησε όμως το κοράκι να κάνουν το «2 όλα».

Η Τούμπα φλέγεται, η ευκαιρία είναι ιδανική να «κερδίσουμε επιτέλους τον μισητό Ολυμπιακό». Γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Βιερίνια, όλα μοιάζουν ιδανικά. Σταδιακά βέβαια, όσοι βλέπουν μπάλα (κοινώς δεν είναι «μυρωδιάδες»), αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι ο Ολυμπιακός ισορροπεί. Ελέγχει το ρυθμό, φέρνει το ματς στα μέτρα του, έχει σούπερ Τοροσίδη, σέντρα για Ντιόγο συστημένη, «1-1».

Στο 2ο ημίχρονο; «Σούπα» ως το 75’, τότε απειλεί (κεφαλιά Τσιρίλο) ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά, στο οριζόντιο δοκάρι λίγο αργότερα η εκπληκτική ενέργεια του Φιλόμενο, η μπάλα τιμωρεί. Όλοι γνωρίζετε πως «εκτέλεσε» ο Αβραάμ στο 90’. Και «βούλωσε» στόματα ο Ολυμπιακός. Που έστω και μισός πήρε τρελό τρίποντο. Μέσα στο «ηφαίστειο».

Τετάρτη 23/9/09 :

Στη Νέα Σμύρνη παίζουν ο Πανιώνιος με τον ΠΑΟΚ. Φουλ κρίσιμη η αναμέτρηση για αμφότερους τους αντιπάλους, τρελό το άγχος για Φερέρα και για Σάντος. Μετά από ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, με χαμένες ευκαιρίες (και από τις δύο πλευρές), το είδαμε και αυτό : Να αποφασίζει ο “man in black”, οφσάιντ από κόρνερ. Φωστήρες μου!!!

Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ντυμένο στα κιτρινόμαυρα. Όλοι θέλουν να γιορτάσουν το θρίαμβο της ΑΕΚ επί τους ελλιπούς Ολυμπιακού. Το αποτέλεσμα; Ξανά απογοήτευση, Μαζί της όμως και η οργή. ΝΑΙ, πήρε τρίποντο ο Ολυμπιακός, ΝΑΙ ΜΑΓΕΨΕ ο Τοροσίδης (για όσκαρ το δεύτερο γκολ), όμως ο Μέλμπεργκ κάνει πέναλτι. Και όταν δεν σου δίνουν την εσχάτη των ποινών, ενώ το ντέρμπί είναι στο «0-0», δικαιούσαι να κραυγάζεις.

Στην τελική βέβαια, ξέρετε τι βλέπω εγώ; Γίνεται τεράστιο θέμα (ορθώς) για τη διαιτησία. Το πρόβλημα όμως είναι (δυστυχώς) το εξής : Ποιος από τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα ευνοηθεί περισσότερο, ή θα αδικηθεί λιγότερο. Κατάντια και «ντροπή» του ποδοσφαίρου μας; Σκεπτόμενοι είσαστε, βγάλτε το πόρισμά σας.

Υ.Γ. : Πρώτο φαβορί για τον τίτλο είναι (και πάλι) ο Ολυμπιακός. Ξέρω, έχει καταντήσει βαρετό, είναι όμως (καλώς ή κακώς) μια πραγματικότητα. Στο Betmixers.gr το έγραψα ξεκάθαρε από την περασμένη τη Δευτέρα. Πριν από το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ…

BETMIXER