Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΧΙΜΑΙΡΕΣ

Κυρίες και Κύριοι, αν πιστέψουμε τους τελευταίους αισιόδοξους που απέμειναν εντός της Ν.Δ., σήμερα το βράδυ εις την τηλεμαχία με τον George ο Κώστας έχει την τελευταία ευκαιρία να μειώσει την διαφορά και να τα παίξει όλα για όλα τις δεκατέσσερις ημέρες μέχρι τις εκλογές.

Πολλοί εξ υμών δικαίως απορείτε για το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που πιστεύουν ότι η ΝΔ είναι σε θέση να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει. Και όμως υπάρχουν και δεν είναι λίγοι. Πολλοί περισσότεροι είναι όσοι το εύχονται, αλλά δεν τολμούν να το πουν δημόσια.

Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και εις τις εκλογές του 1993, όταν ο Ανδρέας ήταν προ των πυλών της εξουσίας, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των νεοδημοκρατών αδυνατούσε και κυρίως δεν ήθελε να το συνειδητοποιήσει. Δεν ήθελε να πιστέψει τις δημοσκοπήσεις, ούτε και την αύρα του κόσμου και της κοινωνίας που έστελνε τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του σπίτι τους. Οι ίδιοι λοιπόν έπεσαν από τα σύννεφα, όταν τελικά το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει το 45% περίπου του ελληνικού λαού.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, έστω και σε μικρότερη ένταση. Όμως αν τύχει και βρεθεί κανείς εις τον μικρόκοσμο των στελεχών της ΝΔ που απασχολούνται εις τον δημόσιο τομέα, θα εκπλαγεί από την αισιοδοξία τους. Προφανώς, μέσα εις τον φόβο τους μην απολέσουν τα κεκτημένα τους σε περίπτωση που χάσει η ΝΔ, πιστεύουν ό,τι εύχονται και ελπίζουν.

Τώρα, ποιο ακριβώς συνταρακτικό γεγονός περιμένουν τόσο οι «φωτεινοί παντογνώστες» του Πρωθυπουργού όσο και τα στελέχη της ΝΔ να συμβεί εις την βραδινή τηλεμαχία, ο Θεός και η ψυχή τους…

Μάλλον σταυρώνουν τα δάκτυλα τους και εύχονται να κάνει ή μάλλον να πει ο George καμία από τις συνηθισμένες του πατάτες, αλλά φευ…

Ο George όντας μπροστά 5 – 6 μονάδες πάει ακριβώς με την λογική να μην κάνει κανένα λάθος. Δεν τον ενδιαφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Τον ενδιαφέρει απλώς να μην χάσει και να συντηρήσει το προβάδισμα.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η στρατηγική όλων όσων εντός και εκτός της ΝΔ πρόκριναν εκλογές αποδείχθηκε εσφαλμένη. Ο Καραμανλής απλώς μπορεί να ελπίζει σε ήττα μικρότερη των τεσσάρων μονάδων για να μην αποτελέσει τον αποδιοπομπαίο τράγο την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Το πουλάκι έχει πετάξει προ πολλού…

Τα Σέβη μου.

ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ