Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ;

Κυρίες και Κύριοι, θα ήθελα κατ’ αρχήν να ευχηθώ εις όλους Εσάς Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το αν θα οδηγηθεί η χώρα σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο εις την περίπτωση που η Βουλή αποφασίσει την παραπομπή του κ. Παυλίδη εις το Ειδικό Δικαστήριο.
Συνήθως πρόκειται για ανούσιες αναλύσεις επί αναλύσεων, υπολογισμοί χωρίς τον ξενοδόχο, ευσεβείς και ανομολόγητοι – δημοσίως – πόθοι.
Μόνο εις το κουπόνι του ΟΠΑΠ δεν έχει περιληφθεί σχετικό στοίχημα με διπλές εκλογές τον Ιούνιο.
Η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή έχει πυροδοτήσει τα σενάρια, αφού θα είναι πολύ δύσκολο να χειραγωγηθεί η διαδικασία προκειμένου να ελεγχθεί μετά βεβαιότητας τι θα ψηφίσει ο κάθε βουλευτής, κυρίως της Ν.Δ.
Χωρίς να τρέφω ψευδαισθήσεις περί της ικανότητας μου να προβλέψω το μέλλον, θεωρώ ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες δύσκολα θα παραπεμφθεί τελικώς ο κ. Παυλίδης.
Όπως έχουμε πολλάκις αναφέρει από τούτη δω τη στήλη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Ν.Δ. θα χάσει τις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν. Θα έλθει δεύτερο κόμμα με αποτέλεσμα ουχί μόνο να απωλέσει την εξουσία, αλλά, κυρίως, να μειωθούν κατά εξήντα τουλάχιστον οι νυν βουλευτικές έδρες, χωρίς να είναι δυνατό να υπολογισθεί εκ των προτέρων η φυσική ανανέωση των βουλευτών που επέρχεται σε κάθε νέα εκλογική διαδικασία, η οποία ανανέωση υπολογίζεται σε 20% κατά μέσο όρο ανά εκλογή. Συνεπώς άνω των εβδομήντα από τους νυν βουλευτές την επόμενη των εκλογών θα πάνε σπίτι τους, μεταξύ των οποίων και κάποιοι υπουργοί και πολλοί υφυπουργοί.
Ποιος λοιπόν εκ των ανωτέρω που τρέμει το φυλλοκάρδι του ότι δεν θα ξαναβγεί βουλευτής, θα τολμήσει να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του κ. Παυλίδη;
Ποιος θα αναλάβει το βάρος – έστω και αν ποτέ δεν θα γίνει γνωστό – να ρίξει την Κυβέρνηση και μαζί να χάσει και ο ίδιος τα πλούσια βουλευτικά προνόμια;
Η απάντηση μπορεί να δείχνει ότι είναι εύκολη, θα μου επιτρέψετε να πω όμως ότι είναι παγίδα.
Φυσιολογικά κανείς σώφρων δεν θα ρισκάρει τη θέση του.
Σε μία όμως μυστική ψηφοφορία, είναι πολύ εύκολο να παιχθεί στημένο παιχνίδι. Είναι πολύ εύκολο σε όσους βλέπουν τον κ. Καραμανλή εμπόδιο εις τα σχέδιά τους να δράξουν της ευκαιρίας και να τον στείλουν «αδιάβαστο».
Αν παραπεμφθεί ο κ. Παυλίδης, ο κ. Καραμανλής είναι σχεδόν υποχρεωμένος να οδηγηθεί σε εκλογές γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα τις χάσει.
Κάποιοι – κάποιες έχουν την ευκαιρία να στείλουν τον Πρωθυπουργό σε αποστρατεία εν μέσω μίας στημένης μυστικής ψηφοφορίας. Έχουν την τεχνογνωσία, τους εντολοδόχους αλλά και πλούσιο και βεβαρημένο ιστορικό.
Αν κρίνουν ότι ήλθε επιτέλους η ώρα τους, να είστε βέβαιοι ότι δεν θα διστάσουν να ρίξουν την Κυβέρνηση, εξάλλου ήδη έχουν αρχίσει να νιώθουν ότι τους έχουν πάρει τα χρόνια…
Εθελοντές υπάρχουν από μία δεξαμενή 20 με 25 βουλευτών…
Για να μην μασάμε λοιπόν τα λόγια μας: Όποιος βουλευτής της Ν.Δ. ψηφίσει υπέρ της παραπομπής, δεν θα είναι παρά ένα εντεταλμένο όργανο ενός σχεδίου πραξικοπηματικής κατάληψης της ηγεσίας της Ν.Δ.
Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει ο κ. Καραμανλής, αν δηλαδή είναι όντως κουρασμένος ψυχικά και σωματικά (η έρπουσα φημολογία είναι ήδη έντονη για τους λόγους της κούρασης) και έχει αποφασίσει να αποσυρθεί ή αν είναι αποφασισμένος να παλέψει για την υστεροφημία του.
Και ο νοών νοείτο…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ