Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΜΠΑΝΑΝΙΑ

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών κρίνει ότι υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής και προτείνει να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή για τα περαιτέρω, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Ορθόν.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ιεραρχικώς προϊστάμενος του παραπάνω, κρίνει ότι δεν προκύπτουν τέτοιες ενδείξεις και ότι με βάση φήμες και την «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» δεν είναι δυνατόν να ασκείται ποινική δίωξη κατά οιουδήποτε πολίτη, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Ορθόν.
Οι συνταγματολόγοι της αντιπολίτευσης (με προεξάρχοντα, βέβαια, τον πολυαγαπημένο μας Beny) από τη μία διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και οδύρονται για το «νομικό πραξικόπημα» και τη «συνταγματική εκτροπή» του Σανίδα.
Από την άλλη, και με αφορμή την κωμωδία του «σκανδάλου Τέλη», παραδέχονται ότι ο νόμος «περί ευθύνης Υπουργών» πάσχει και πρέπει, τάχα μου, να βρεθεί μία κοινή, διακομματική, κοινή συνισταμένη, ώστε να υπερκεραστούν τα όποια συνταγματικά εμπόδια και μην πάμε σε εκλογές παραγραφής.
Βεβαίως, εδώ η υποκρισία ξεπερνά κάθε προηγούμενο και η κοροϊδία φθάνει στα όρια του εξωφρενικού.
Αυτοί που το 2001 κάμανε την περίφημη αναθεώρηση του Συντάγματος, με αποτέλεσμα να παραγραφούν για τα πολιτικά πρόσωπα, οι γνωστές υποθέσεις του Χρηματιστηρίου (βλέπε π.χ. ΔΕΚΑ), του Κτηματολογίου (20 δισ. δραχμές, τις οποίες τώρα πληρώνουμε από την τσέπη μας), της SIEMENS (να’ τη έσκασε κι’ αυτή) και άλλες, ων ουκ έστι ο αριθμός, τώρα έρχονται και ομνύουν στο όνομα της Ισότητας των Πολιτών έναντι του Νόμου και της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, προκειμένου να σώσουν την «τιμή και την υπόληψη» του πολιτικού συστήματος που βουλιάζει, πλέον, στον βούρκο της ανυποληψίας και της απαξίωσης.
Αλλά, γιατί άραγε πριν από έναν χρόνο απείχαν από τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση; Δεν μπορούσαν, άραγε, τότε να θεραπεύσουν την παραδεδεγμένη ανεπάρκεια του νόμου;
Γι’ αυτό λέω, ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριταί (είμαι ακόμα στο κλίμα του Πάσχα).
Καταντήσατε τη χώρα «μπανανία» και τώρα παριστάνετε τους Μεσσίες, τις μωρές παρθένες, τους εξαγνισμένους άσωτους υιούς.
Αλλά δεν φταίει κανείς άλλος. Ο Καραμανλής φταίει που, με την πρωτοφανή ατολμία του και την ανεξήγητα υπερβολική ανοχή του σε κάποια «καλόπαιδα», απώλεσε το αναμφισβήτητο, ακόμα και σήμερα, προσωπικό του ηθικό πλεονέκτημα και έδωσε το δικαίωμα να γίνει η παράταξη χλεύη των ηττημένων και να της «παίζει» παιχνιδάκια ο Καρατζαφέρης...
Δυστυχώς...
Σε εκείνον τον κ. Τραγάκη, γιατί δεν του λέτε τίποτε; Καλός άνθρωπος, δε λέω. Αλλά πολύ «τσέλιγκας» βρε αδερφέ (Ψηλέ, μην με παρεξηγείς).
Σεμνός & Ταπεινός