Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Καλή σου μέρα αν ξυπνάς!!!



Από τον U Foul
Αυτά που συνέβησαν εν μέσω κατακαλόκαιρου και διακοπών ήταν σαφώς πρωτόγνωρα, τουλάχιστον για τη γενιά των 30something, αλλά όχι μόνο!!!
Φανταστείτε, κάποιος που τον πήρε ο ύπνος και έγειρε στα τέλη της προηγούμενης χιλιετίας (ας πούμε...π.χ 1997) να ξύπναγε από το λήθαργό του σήμερα!!!
Πως θα εξηγούσες σε αυτό τον κακομοίρη ότι η - παίζω χωρίς αντίπαλο - στρατιωτική / οικονομική / πολιτική υπερδύναμη USA έφθασε στο σημείο να «τρώει» υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας και σαφέστατα να πληγώνεται (ανεπανόρθωτα;;) το ηγετικό της profile; Ναι δύσμοιρε που μόλις ξύπνησες... Το America δεν είναι πλέον (και τυπικά) το «σίγουρο χαρτί» για να επενδύσεις!!!
Ή πάλι πώς θα εξηγούσες στον εν λόγω υπναρά ότι και οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης δεν καλοστέκουν στα πόδια τους. Ισπανία, Ιταλία και οσονούπω η Γαλλία αρχίζουν να νιώθουν έντονους κλυδωνισμούς με κίνδυνο να παρασύρουν το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα στα τάρταρα...
Ή πάλι τι να πεις για τους βανδαλισμούς, τις λεηλασίες και τα βίαια επεισόδια στην Μ. Βρετανία της Scotland Yard και της σοβαροφάνειας; Θα θυμάστε άλλωστε τα καυστικά σχόλια των Άγγλων, και όχι μόνο, δημοσιογράφων στα «Δεκεμβριανά» της Αθήνας μετά τη δολοφονία του πιτσιρικά στα Εξάρχεια. Χολή έσταζαν (και όχι άδικα θα προσέθετα εγώ) για την ανεπάρκεια της τότε πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας, αλλά... ο υπναράς μας κοιμόταν και δεν τα έζησε!
Λοιπόν το βρήκα!!! Για να μη προκαλέσεις εγκεφαλικό στον υπναρά μας, ξεκίνα με τη βασική αρχή: «Μένουμε Ελλάδα». Δοκιμασμένη λύση σου λέω!!! Ας τα βάλουμε λίγο κάτω και θα δεις:
Ο άνθρωπος κοιμήθηκε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ξυπνά με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να άλλαξε πρωθυπουργό, αλλά δε νομίζω κιόλας να του λείψει ο Σημίτης; Άλλωστε το επίθετο Παπανδρέου θα ήταν ό,τι πιο οικείο θα μπορούσε να ακούσει από το ΠΑΣΟΚ. Πιο πιθανό θα θεωρούσε βέβαια ότι αναστήθηκε ο Ανδρέας, παρά ότι ο Γιωργάκης έγινε Prime Minister, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!
Συνεχίζουμε; Μπορεί να μην είχα δικιά μου τσέπη τότε, αλλά σίγουρα μέτρα λιτότητας - ή αν θέλετε, πείτε το «μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας» για να έχει περισσότερο κύρος – σίγουρα θα πήραμε. Εεε πως να το κάνεις, έπρεπε να μπούμε στην ΟΝΕ.
Δε θα αυξήθηκε κανένας ΦΠΑ; Δε θα χτυπήσαμε με νέα φορολόγηση τα ακίνητα; Δε θα αυξήθηκε η τιμή της βενζίνης; Δεν θα δεσμευτήκαμε για περικοπές και πάγωμα προσλήψεων και αυξήσεων (όλα αυτά βέβαια μέχρι να έρθει η προεκλογική περίοδος, όπου ως δια μαγείας βρίσκονται πάντα λύσεις και μοιράζουμε απλόχερα); Η μόνη διαφορά ήταν ότι τότε τα μέτρα παίρνονταν για να μπούμε στο ενιαίο νόμισμα, ενώ τώρα για να μη βγούμε! Το ότι τα μέτρα είναι πολύ χειρότερα μπορεί να διαφύγει του υπναρά μας, άσε που όπως είναι ακόμη ζαλισμένος, δεν πρόκειται να αντιδράσει (ενώ θα μου πεις, εμείς αντιδράσαμε;).
Το κερασάκι στη τούρτα όμως θα είναι το χρηματιστήριο. Ναι βρε κουτό, 1000 μονάδες τότε, 1000 μονάδες ήταν μέχρι την Παρασκευή! (Σήμερα έκανε απίστευτα ρεκόρ ελέω συγχωνεύσεως Alpha - Eurobank, αλλά σε λίγες ημέρες πάλι θα πιάσει πάτο) Απίστευτο;;; Δε θα καταλάβει καμία διαφορά. Άσε που ο υπναράς μας θα μπορεί να αγοράσει και καμιά μετοχή σοβαρής τότε εταιρείας και όχι φούσκες γύρω στο 1,5 € και θα γλιτώσει και τη μεγάλη κλοπή που ακολούθησε την «άνθιση» του χρηματιστηρίου στα τέλη του ‘90... Αυτά είναι μεγαλεία!!!
Ρε σεις μήπως πρέπει να «την πέσουμε» και ‘μεις για καμιά δεκαριά χρονάκια; Μπορεί τότε να έχει γκρεμιστεί το σύμπαν, μπορεί το «God Save the Queen» να μην είναι τόσο επίκαιρο όσο είναι ξανά σήμερα στην Αγγλία, αλλά για την Ελλαδίτσα μας το «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» θα είναι πάντα σταθερή αξία, δυστυχώς...ή ευτυχώς!!!
Υ.Γ. Προσοχή! Αν ξυπνώντας ακούσετε κάποιον κύριο να σας λέει «λεφτά υπάρχουν» μη τον βαρέσετε, μπορεί το μεσοπρόθεσμο και το... υπ’ αριθμ. ΣΤ' μνημόνιο να έχουν φέρει αποτελέσματα!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
U FOUL