Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός και ο Έλληνας βοηθός του


Με την εμφάνισή του στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός κ. Μπόικο Μπορίσοφ, έπεισε τους αγρότες να ανοίξουν τα μπλόκα, με σκοπό την ελεύθερη διέλευση των φορτηγών.
Τι κι αν τους μάλωσε ο Πρωθυπουργός, (ο δικός μας αυτή τη φορά) από το βήμα της Βουλής: «ανοίξτε τα μπλόκα γιατί λεφτά δεν υπάρχουν για μερεμέτια», αυτοί δεν τον άκουσαν. Γνωστή η ξενομανία των Ελλήνων. Μα να ακούμε τον ξένο πρωθυπουργό και όχι το δικό μας;
Ο κ. Μπορίσοφ είχε επικοινωνήσει νωρίτερα με τον Γ. Παπανδρέου. Στη ανακοίνωση, που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου μάθαμε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος συμφώνησε με αυτή τη πρωτοβουλία δηλαδή, να συναντηθεί ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας με αντιπροσωπεία Ελλήνων αγροτών που έχουν κλείσει τη συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα επί βουλγαρικού εδάφους για να τους εξηγήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα του από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Η συνομιλία σε ένα φανταστικό αλλά όχι και τόσο απίθανο σενάριο (Ελλάδα είναι εδώ) θα μπορούσε να ήταν κάπως έτσι:

Γιώργος Παπανδρέου: - Βρε Μπόικο, δεν έρχεσαι από δω μια βόλτα μπας και καταφέρεις να συμμαζέψεις λίγο τους Έλληνες αγρότες; Εμένα δε μ’ ακούν τα παλιόπαιδα.
Mπόικο Μπορίσοφ: - Μπα άσε ρε Γιώργο. Που να τρέχω τώρα….
Γ.Π.: - Μα και σένα σε συμφέρει να ανοίξουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ξέρεις πόσοι Έλληνες επισκέπτονται τα καζίνο και τα χιονοδρομικά σας. Έλα μωρέ Μπόικο, πήγαινε εσύ, γιατί πρέπει να πάω μέχρι τη Σουηδία για μια συνδιάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Μ.Μ.: - Ο.κ. Γιώργο. Θα πάω. Να ξέρεις μόνο για σένα το κάνω.
Γ.Π.: - Είσαι πραγματικός φίλος ρε Μπόικο. Θα στο χρωστάω.
Και αφού ολόκληρος Πρωθυπουργός σας παρακάλεσε τι είμαι εγώ κύριε Μπορίσοφ μου να μη ρίξω λίγο τα μούτρα μου για το καλό της Χώρας;
Αχ, βρε κύριε Μπορίσοφ μας, μια και είστε τόσο αποτελεσματικός, όταν τελειώνετε με τα δικά σας θέματα δε περνάτε και από δω μια βόλτα; ¨Εχουμε τόσα θέματα να λύσουμε (ασφαλιστικό, εκλογικός νόμος, Καλλικράτης).
Άμα έχεις καλούς γείτονες…..
Αχ, τι θα γένουμε χωρίς τους Βουλγάρους;
Η Τσούχτρα