Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ο ακριβότερος πυγμαχικός αγώνας στην ιστορία


Από τον G-G
Αύριο γίνεται ο ακριβότερος πυγμαχικός αγώνας στην ιστορία. Floyd Mayweather vs Connor McGregor.

Ο Μayweather είναι ο καλύτερος πυγμάχος στη σύγχρονη ιστορία και θεωρείται ο καλύτερος αμυντικός όλων των εποχών. Α, είναι και ο πλουσιότερος. Ο McGregor κατ΄ αρχάς ΔΕΝ είναι πυγμάχος. Κάνει martial arts (μια μείξη πολεμικών τεχνών με πυγμαχία) και είναι μακράν ο καλύτερος στο πρωτάθλημα UFC.
Stats που θολώνουν το μυαλό:
-ο αγώνας θα γίνει στο Las Vegas μπροστά σε 20.000 θεατές, με τιμές εισιτηρίων από 2.000 ευρώ ως 30.000 ευρώ.
- στο εξωτερικό ο αγώνας είναι PPV, δηλ. δεν μεταδίδεται από κανένα κανάλι δωρεάν και κοστίζει 100 δολάρια η αγορά του. Εμείς είμαστε τρομερά τυχεροί, γιατί η CosmoteTV θα το δείξει δωρεάν στην πλατφόρμα της (ίσως το μόνο συνδρομητικό κανάλι στον κόσμο!)
- ο Mayweather θα κερδίσει σε -maximum - 36 λεπτά 230 εκατ. ευρώ ( εμ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ, όχι χιλάδες ) και ο McGregor 70.
-ο Mayweather είναι ανίκητος στην καριέρα του ως επαγγελματίας, με ρεκόρ 49-0, το ίδιο με τον R. Marciano. Ως ερασιτέχνης έχει τρεις ήττες, τη μία στην Ολυμπιάδα της Atlanta το 96. Ο McGregor έχει ρεκόρ 21-3, αλλά από τις 21 νίκες του, οι 18 ήταν με knock-out.
-οι bookmakers δίνουν μεγάλο φαβορί τον Mayweather με 1.25 έναντι 4.00 στον McGregor.
- ο Mayweather είναι 40 χρονών(!) και αγωνίζεται για τελευταία φορά, ενώ είχε αποσυρθεί πριν 2 χρόνια από την ενεργό δράση. Ο McGregor είναι 29 χρονών.
Η πυγμαχία είναι ένα παρεξηγημένο άθλημα που λατρεύω. Είναι μακράν το ιστορικότερο και δυσκολότερο. Θέλει αντανακλαστικά και αντίληψη, πέρα από τα στερεότυπα δύναμης και προπόνησης. Βέβαια είναι ένα άθλημα που ενώ το βλέπεις και πιστεύεις πως το καταλαβαίνεις, στην ουσία μπορεί να μην καταλαβαίνεις τίποτα. Θεωρείς ένα χτύπημα εντυπωσιακό που μπορεί να μην είναι τίποτα, ενώ αυτόν που επιτίθεται πιο έντονα πως πρέπει να είναι ο νικητής, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Ο καλύτερος τρόπος για ένα μη εξοικειωμένο μάτι να συνηθίσει και να μάθει το boxing, είναι να δει στο youtube πολλούς αγώνες και σε slow motion. Οι κανόνες και τα στυλ των γροθιών είναι εύκολα, κάποιος τα βρίσκει και τα μαθαίνει σε 20 λεπτά.
Οι πιστοί τα λέμε στις 04.00 αύριο.
G-G